Alene i Telemarken del 5 – om maskingeværer, strømafbrydelser, hashdyrkning og noget generelt “skummelt”

af Marieduhn

Vinterlandskab i Telemark Norge

Ja, jeg ved at overskriften lyder meget anderledes end dem, jeg plejer at skrive – men om jeg ville det eller ej, har jeg oplevet noget ret vildt heroppe på min ellers fredelige bjergtop i Telemarken, Norge, hvor jeg bor i en hytte for foden af skoven alene.

Det hele startede med nogle voldsomt irriterende strømafbrydelser, som jeg allerede har nævnt før – se her. Det er almindeligt nok her i området at opleve nogle få strømsvigt i løbet af vinteren, men det her var ret massivt, i næsten et helt døgn ad gangen, og de fortsatte igennem en hel uge. Møgirriterende! Jeg havde intet lys i de lange aftener, kunne ikke oplade min mobil eller computer, kunne ikke varme min mad og blev vækket af, at strømmen kom igen flere gange hver eneste nat. Jo, man lærer at værdsætte, at tingene bare fungerer i København, men alligevel – Norge!? Desuden var det kun folk på vores side af bjerget, der tilsyneladende havde SÅ store problemer, og ikke nede i selve byen eller hyttefeltet på den anden side af søen, hvilket undrede os en del.

Det er ellers en lille flække af en bygd, jeg bor i nærheden af, og da man begyndte at se svært bevæbnet politi i gaden – dvs. store maskingeværer -, begyndte det hele at virke en anelse skummelt. Min nabo kunne desuden fortælle mig, at de havde været på besøg ved hende en sen aften, hvor klokken var over 10, og spurgt hende, om hun havde set noget “skummelt” her i nærheden. Det var ret skummelt!

Vores nysgerrighed blev derfor vakt, da de afspærrede området ved en gammel lade, lige for foden af det hyttefelt, jeg bor i, og rygterne svirrede her i de små hytter. “Mon det er selvmord?, narkosmugling eller drab?” De nordiske krimier, der for tiden er så populære spillede i hovedet af mig – nu med den sidst nye “Snemanden”, som endda er norsk X)

Efter nogle dages spændt venten, stod det endelig i lokal avisen, at laden var blevet brugt til hashdyrkning. De havde forsøgt at føre strømmen udenom systemet, hvilket resulterede i de mange strømsvigt i vores felt. Dette førte til at el-selskabet havde fundet “fejlen”, og politi var blevet kaldt til. Sikke en dramatik i den lille bygd i Telemarken!

I bund og grund er historien ret komisk, og jeg må sige, at jeg flere gange forinden havde undret mig over, at der lugtede af Christiania – som jeg i København bor ret tæt på og derfor kender til den søde duft, der stiger op herfra – på vores hyttefelt. Jeg var dog ret irriteret over at de klaphoveder skulle fuske med strømmen til så stor gene for mig lige netop i den periode! Og jeg må sige, at jeg havde regnet med, at det var ting som dette, jeg tog væk fra, da jeg rejste fra storbyen. Men det er typisk mig – det lader til at sådanne dramatiske ting altid sker omkring mig ligemeget hvor i verden, jeg befinder mig… 😀

Men så er det godt, at man alligevel kan sidde nogenlunde trygt i sin gyngestol inde i hytten med brænde i pejsen og min lille kanin på skødet <3

Nogle nyheder fra Danmark?

alene i telemarken

Se også

Skriv en kommentar