San Francisco – med blomster i håret – oplevelser og anbefalinger

af Marieduhn

San Francisco - oplevelser og anbefalinger

Krabberne vrimlede omkring fødderne på os på deres jagt efter føde mellem de kantede sten på stranden. Bølgerne slog ind fra brændingen som faste pulsslag, mens pelikanflokke fløj over hovederne på os i aftenkøligheden. Man kunne ane konturerne af bjergene overfor, hvor varmedisen nu udviskede detaljerne. Alt imens gav surfere opvisning på både kite- og vindbord, og små både sejlede dovent gennem bugten. Foran os var solen ved at gå ned bag Golden Gate Brigde i San Francisco, hvor vores roadtrip i det Vestlige USA snart skulle til at afslutte. Vi var mætte på oplevelser efter en fantastisk rejse, hvor vi havde mødt et folk, set pulserende storbyer og oplevet vild og smuk natur, som vi aldrig ville glemme. 

Efter en dejlig tid med roadtrip igennem staterne Californien, Nevada, Utah og Arizona (se hele ruten her) var det nu tid at vende næsen mod vest igen og søge til kysten. Vi skulle til San Francisco, vores rejses sidste større stop. Vi vinkede farvel til vores fine Chevrolet Camaro i lufthavnen i Las Vegas – en lidt vemodig afsked efter så mange gode timer på vejen sammen – og tog indenrigsfly til blomsterbyen mod nord.

Vi ankom i en hed tropenat med 32 grader, og efter godt en uges rejse i de store nationalparker, var det dejlig at vende tilbage til storbyen. Jeg må indrømme, at en aften så smuk som denne, pustede liv til vores drømme om engang at flytte til San Francisco, og vi sad da også og drømte lystigt om livet på denne side af jorden på en bar, hvor vi blev krævet id (det er efterhånden mange år siden, jeg har prøvet det!) og en dejlig kold og dugvåd øl i hånden.

Vi overnattede på The Fitzgerald Hotel (se her), som ligger helt inde i centrum. Derfor var det let at gå på sightseeing herfra. Det er kendetegnende for de amerikanske storbyer og i særdeleshed de unge, der ligger mod vest, at de er meget historiefattige i sammenligning med vores Europæiske storbyer. På trods af dette, er der en særlig charme af afslappethed og frisind, som er dejlig forfriskende, og vi manglede da heller ikke noget at bruge vores dage i byen på. Her er nogle af vores highlights fra San Francisco <3

Se også: Los Angeles: Hollywood, Kings og lidt rock’n’roll vibes

San Francisco - oplevelser og anbefalinger   

Byens farverige kvarterer

  • Chinatown: Det er tydeligt, at mange kinesiske immigranter gennem tiden har fundet vej, og de bosætter sig gerne nær hinanden i de store Chinatowns. Går man ind ad den dragebevogtede port, er det som et spring fra vest til øst. Spis en anderledes frokost her på en af de eksotiske restauranter og nyd synet af de røde lanterner, der går fra hus til hus over dit hoved.
  • Castro: Se regnbueflagene blafre over de homoseksuelles hovedstad Castro. Det summer af frihed og tolerence i kvarteret, som også rummer en dyster forhistorie. Harvey Milk satte i slutningen af 70’erne fokus på bøssernes kamp for at blive accepteret i samfundet, men tragisk skudt ned i 1978. Han ejede en fotoforretning i hovedgaden, som er et besøg værd, og find i øvrigt en god bar og sæt dig og se det spraglede liv, der leves i denne gade – det ses vist ingen andre steder sådan!
  • Haight Ashbury: Kvarteret rummer de sidste rester af psykedelisk blomsterbørnseuforisi – eller skulle jeg hellere sige nostalgi? Området er kendt for at være stedet “hvor det hele startede”, og hvor musikere som Janis Joplin boede under summer of love i 1967. Desværre er blomsterne falmet og malingen skallet af i denne bydel, der idag mest af alt rummer unge tiggende autonome og hash-dealere. Gå en tur igennem kvarteret ved dagstid for historiens skyld, og mind alt det gode, hippiekulturen var og stod for – ikke hvad den er blevet til idag.

   San Francisco - oplevelser og anbefalinger

Seafood og søløver på havnen

  • Fisherman’s Wharf: Tag kabelbanen til Fisherman’s Wharf og gå en skøn tur langs havnen. Specielt krabbekødet her er en delikatesse, men det vrimler med lækre fristelser af alt godt fra Stillehavet. Der er tivoli langs kajen og udsigt til Alcatraz fængslet, hvor den berygtede Al Capone sad fængslet. Det er også muligt at besøge fængslet, og det er skønt at blive kølet af ved vandkanten.
  • Søløvekoloni: Oplev søløverne på Pier 39, hvor en koloni har slået sig ned og nyder køligheden ved vandet i solstrålerne. De skubber til hinanden, bekriger, nusser og snakker, og det er fantastisk fascinerende bare at stå og se på livet, som det er i sin natur langt fra zoo og indhegnede bure.

Solnedgang over Golden Gate Bridge

Og tilbage nu til krabberne på stenene og surferne på vandet. På et sted langs vandkanten, der føltes fjernt fra alt. Efter nogle dage med intens sightseeing i San Francisco står dette minde tydeligt for mig som det mest fantastiske af alle. Hvor skyggerne langsomt gled ind over byen, og støvet fra dagens hektiske aktiviteter lagde sig. Med Golden Gate Bridge foran os og en himmel, der begyndte at åbne sig over vores hoveder. Her ses San Francisco fra sin smukkeste side, her, hvor hverken forhistorie, oprindelse eller seksualitet har nogen betydning. Her er sol, vand og arkitektur det smukkeste kunstværk <3

Morgenen efter var vi med fly til Los Angeles lufthavn, hvor vi havde en enkelt overnatning med pool, jazz og lækker mad, og herefter en 13 timers lang flyrejse hjem til smukke Danmark – med en lille smule jetlag og en masse skønne minder i bagagen.

Se også: Monument Valley – et sandt western eventyr

San Francisco - oplevelser og anbefalinger

Se også

Skriv en kommentar