Sådan hækler du bedstemorfirkanter – trin for trin guide

af Marieduhn

Sådan hækler du bedstemorfirkanter - trin for trin guide

Bedstemorfirkanter, oldemorfirkanter, mormorfirkanter. Kært barn har mange navne! Under alle omstændigheder, er der utroligt mange muligheder for hyggelige og lune kreationer med de fine firkanter, når først man lærer teknikken. Der er noget afstressende over at hækle, noget meditativt, og så giver resultaterne en dejlig tilfreds følelse. Vil du også igang med at hækle? Sådan hækler du bedstemorfirkanter.

Jeg har efterhåndet lavet flere fine tæpper, eksempelvis mit store tæppe i blå nuancer (se det her), som jeg sover med hver nat i vinterhalvåret, og et babytæppe i grønne farver (se det her), som jeg gav en veninde i dåbsgave. Det er dejligt at omgive sig med ting, man selv har lagt så meget energi i, og jeg elsker at finde mit store tæppe frem hver aften og putte mig i.

Det særlige ved at hækle bedstemorfirkanter og det, jeg er ret vild med, er, at det i høj grad handler om gentagelser. Og gentagelser er godt, når man bare vil slappe af, slå hovedet fra og lade hænderne arbejde. Man hækler først firkanterne hver for sig, for til slut at hækle eller sy dem sammen til det, man ønsker at lave ud af dem.

Det letteste er nok et halstørklæde eller et tæppe, hvor et tæppe dog kræver en del tålmodighed – eller en del lune vinteraftenen foran brændeovnen 😉

Har du lyst til at kaste dig ud i projektet, er her et par gode steder at købe garn: Rito.dk (reklamelink) og Strikkes.dk (reklamelink)

Sådan hækler du – små simple Youtube videoer

Jeg lavet tre små Youtube videoer, hvor jeg viser, hvordan man hækler bedstemorfirkanter. Se dem afsnit for afsnit og kom godt igang med dit nye hyggelige kreaprojekt. Skrev gerne en besked, hvis noget driller.

Jeg har delt processen i tre dele:

  • Del 1 viser jeg, hvordan man starter op med at lave den inderste cirkel og den første ring heromkring.
  • Del 2 viser jeg, hvordan ringene laves. Jeg viser en enkelt, og herefter kan man lave så mange, man ønsker.
  • Del 3 viser jeg, hvordan man hækler firkanterne sammen, så man kan få lavet et tæppe, halstørklæde eller hvad man nu vil.

Få inspiration og følg med i andre hyggelige projekter på min Instagram eller Pinterest profil <3

 

Se også

Skriv en kommentar