Rugbrødsboller med chiafrø og rosiner

af Marieduhn

IMG_5528IMG_5546

Jeg elsker de søndage, hvor man bare har god tid til at fordybe sig i projekter derhjemme, og i dag var en af de dage, hvor jeg bare havde totalt brug for at koble lidt af med hjemmesysler. Forleden var jeg i Holms Bageri og fik en af hans græskar-rosin-rygbrødsboller, og blev helt ivrig efter selv at prøve kræfter med at bage rugbrødsboller af forskellig art. Er egentlig ret glad for at bage, selv det ikke sker så ofte. Det er lidt terapi-agtigt for mig, og elsker når duften spreder sig i huset. Og så bilder jeg mig ind at jeg faktisk er ret god til det 😉

Men googlede lidt og modelerede lidt om på nogle opskrifter, så her kommer min udgave af lækre rugbrødsboller med chiafrø og rosiner:

IMG_5509

Du skal bruge:

 • 2 1/2 dl rosiner
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 dl chiafrø (du kan også bruge andre slags frø)
 • 25 g gær
 • 1 tsk salt
 • 3 dl lunkent vand
 • 300 g fuldkorns rugmel
 • omkring 150 g hvedemel, men prøv dig frem
 • 1 stor spsk brun farin
 • 1 spsk soya
 • 1 æg
 • Topping efter eget valg 🙂

Sådan gør du:

Opløs gæren i lunkent vand. Rør salt, soya, solsikkekerner, chiafrø, rosiner og brun farin i. Kom dernæst melet i og rør/ælt til du har en sammenhængende dej, der stadig er lidt klistret. Stil det til hævning i 90 minutter.

Del dejen i 12 og form dem til boller. Lad dem hæve i yderligere 20-30 minutter. Pensel dem med æg og pynt dem med kerner efter eget valg. Herefter skal de i ovnen i ca 20 minutter ved 190 grader. Et bon appetit!

Ps. hvis du afprøver den, vil jeg meget gerne høre, hvad du synes 😛

IMG_5534IMG_5540

Se også

Skriv en kommentar