Havregrød med frugt, bær og chiafrø – nem opskrift på morgengrød

af Marieduhn

Havregrød med frugt, bær og chiafrø - nem opskrift på morgengrød

Hjemmelavet havregrød er en lækker måde at begynde dagen på. Jeg står oftest op sammen med min mand om morgenen og laver havregrød til os, mens han laver kaffe. Det er så hyggelig en måde at komme godt igang med arbejdsdagen. Denne variant af havregrød er inspireret af den oatmeal, vi spiste i Durango USA med kanel, bær og frugter og min egen tilføjelse chiafrøene. Ingredienserne er lette at have på lager, hvilket også gør grøden god til ferierejser.

Jeg selv er glad for at stå op til en sød morgenmad, men samtidig skal den også være sund og mætte længe, så jeg kan få nogle gode arbejdstimer inden frokosten. Jeg elsker at stå tidligt op – altså alt er relativt! – men der er noget dejligt over at komme godt fra start. Hyggen omkring morgenmaden er for mig vigtig og har altid været det i min familie. Når morgenen er god, så kan resten af dagen ikke gå helt galt 😉

Jeg bruger 1 dl havregryn pr mand, som er en portionsstørrelse, der passer godt til os. Opskriften herunder er til 4 personer.

Jeg selv er mest til grovvalset havregryn, men brug de fintvalsede, hvis du foretrækker dem eller har dem på lager. Chiafrøene er med til at give grøden en god og mere fast konsistens. Bærene og frugterne er med til at søde grøden. De kan byttes ud med friske i sommerhalvåret, men fungerer også fint med dåse/tørrede udgaver, som man jo altid kan have på lager. Jeg bruger ikke sukker i min grød, men søder i stedet med honning og vandet fra dåsefrugterne, som jo er en sukkerlage.

Prøv også: Opskrift på nemme boller

Tip!

Når jeg har åbnet en dåse med frugt, hakker jeg resten med det samme og deler dem ud i portionsanrettede fryseposer. Jeg fordeler sukkerlagen mellem poserne. Det er en god måde at søde retten på, og på den måde undgår man også helt madspild.

Grøden kan også laves på vand, hvis du ikke har adgang til mælk. Desuden også andre mælkeerstatninger for laktoseintollerence. Jeg laver altid min egen på laktosefri mælk.

Se også: Inspiration til sunde opskrifter

Havregrød med frugt, bær og chiafrø - nem opskrift på morgengrød

Se også

Skriv en kommentar