Syltede agurker – god og simpel opskrift

af Marieduhn

Syltede agurker - opskrift

Syltede agurker er lækkert som tilbehør til både frokost- og aftensretter. Det er simpelt at lave sine egne og super hyggeligt at byde gæster på egne syltesager. Lav en stor portion, når du alligevel var i gang – de kan gemmes længe – eller brug dem som velsmagende værtindegaver eller værtgaver. Her er en god og simpel opskrift på syltede agurker.

Det er efterhånden kommet til at betyde mere og mere for mig at lave vores mad fra bunden selv. Det er hyggeligt og spændende at få indblik i processerne, som fx her med syltning. Det er også en af årsagerne til, at jeg har anlagt nyttehave i vores taghave og dyrker forskellige former for grøntsager. Ud over interessen, giver det er også en god følelse at vide præcis, hvad der er i de ting, vi spiser.

I sommeren dyrkede vi agurker i haven, og jeg ville egentlig gerne kunne sige, at det er dem, jeg har brugt her, meeeen… De blev ret så små og sølle at se på, måske fordi de ikke var i drivhus, og jeg stadig er ganske nybegynder indenfor havearbejde! I stedet har jeg købt gode økologiske agurker til dette. Til gengæld har jeg haft stor succes med at dyrke chilier i haven, som jeg også lavede nogle gode sylteglas af – du kan se opskriften på dem her.

Tip til dine syltede agurker

Gem gamle sylteglas og brug dem i stedet for at købe nye. Hvis du køber nye, så køb nogle i god kvalitet, så de kan bruges flere gange. Her er glassene vinterdekorerede med klistermærker og Søstrene Grenes, fordi de skulle gives ud som gave. Brug dem som hyggelige spiselige værtindegaver, eller som vi gjorde, gav dem til hele familien i julegave.

Sammen med agurkerne syltede vi også rødløg, som blev virkelig gode og meget smukke i farven. Ligger opskriften herind senere.

De små detaljer

Det oser af overskud at lave “de små detaljer” selv, og så behøver det ikke at være særlig svært eller tidskrævende. Så skal du have gæster, hvor syltesager som agurkerne her passer ind, kan du prøve at kaste dig ud i det. Vores eget incitament var oprindeligt en gruppe kolleger (til min mands), som kom på besøg til gourmethotdogs – og så var det jo nærmest obligatorisk.

Som jeg også nævnte før, giver det en god følelse at have været med i hele processen omkring madlavning – så vi ved, at der ikke indgår en masse unødig konservering og tilsætning. Desuden får vi en god fornemmelse af vores råvarer, og husker måske i højere grad på at nyde maden og være mere “mindful” omkring måltiderne.

Har du andre gode idéer til hjemmelavede syltesager, er du meget velkommen til at tippe det i en kommentar i kommentarfeltet herunder. Det er så hyggeligt at dele og inspirere hinanden.

♥ Find mere inspiration på min Instagram eller Pinterest profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Syltede chili

Gelé af rønnebær

 

Syltetøj med æble og havtorn

Syltede agurker - opskrift

Syltede agurker

Se også

Skriv en kommentar