Plant dine egne chili – del 2

af Marieduhn

Plant dine egne chili planter

I sidste uge gik jeg i gang med min lille plant-din-egen-chili føljeton, og jeg er nu klar med næste skridt i processen. Jeg håber, at der er nogle af jer, der har lyst til at være med – det er både hyggeligt at følges ad, og så kunne det være spændende at se jeres resultater 🙂

Som jeg skrev i sidste indlæg (se her), så modtager jeg meget gerne billeder af jeres fine planter, når de har vokset sig store, til at poste her på bloggen. Det kunne være sjovt at sammenligne vores forskellige resultater <3

Hvis I ikke var med fra starten, hvor jeg tog frø fra en chilifrugt og tørrede – så se første del her.

Sådan gør vi:

Næste skridt er at få frøene i jorden. Jeg bruger en plastbakke, der oprindeligt har været brugt til kød, til at plante i. Du kan bruge alle former for flade bakker, eller evt. plastikkrus.

Bunden af bakken skal dækkes med et 2-3 cm tykt jordlag. Spred frøene i et jævnt lag på jorden. Herpå skal der ca. 1 cm jord på igen. Vand nu jorden, så den er godt fugtet igennem, men uden at det svømmer i vand.

Kom plastfilm hen over bakken, for på den måde holdes fugten i jorden, mens du stadig kan se planterne. Stil bakken et lunt sted. Alle steder indendørs er fint.

Efter 1-2 uger skulle frøene gerne begynde at spire. Hold jorden fugtigheden hele tiden.

Næste del af processen er at dele planterne op og plante dem hver for sig, men det vender jeg tilbage med om nogle uger 😉

Da jeg ikke selv har en altan, men kun mine vinduer at have planterne stående, bliver de sjældent højere end 30-40 cm. Min bror planter imidlertid sine ud i en plantekasse, som han har stående på sin altan, og her vokser de sig langt større og giver væsentlig flere chilifrugter. Men mine giver nu mere end rigeligt til, hvad vi selv kan spise.

<3 Smid gerne en kommentar, hvis du er med på idéen og send gerne billeder – det er så hyggeligt <3

Plant dine egne chili planter

Se også

Skriv en kommentar