Vil du være med til mit projekt chiliplanter?

af Marieduhn

Såning af chiliplanter

Chiliplanter! I efterhånden mange år har min mor sået chilifrø i foråret, fået et væld af chiliplanter, som hun har delt ud at til familie og venner, og i efteråret taget frø fra de modne chiliplanter til en ny såning. På denne måde, er vi blevet chili-selvforsynende. Jeg synes, det er en ret sjov idé, og i år vil jeg selv kaste mig ud i såningen og se mine egne små chiliplanter vokse op. Og derfor vil jeg høre, om I ikke vil være med?

Det er en proces, der foregår over nogle trin, så derfor vil jeg løbende poste indlæg med nye trin i processen. Hvis I sender mig billeder af jeres resultater undervejs, vil jeg meget gerne dele dem her på bloggen <3

Såning af chiliplanter   

Sådan gør vi:

Første del består i, at vi skal have tørret nogle chilifrø. Jeg har købt mine chilifrugter i Føtex, og de havde dem i flere stærkhedsgrader. Jeg kastede mig ud i den stærkere. Gå efter de chilifrugter, der er røde og godt modne.

Skær frugten op på langs og skrab frøene ud. De skal nu ligge og tørre i minimum et par døgn. Gerne på et stykke køkkenrulle, som suger fugten fra frøene. Jeg lader mine ligge til næste uge, hvor jeg går videre med næste skridt, som er såning – skriver selvfølelig en blog om det, så vi kan følges ad 🙂

Til næste uge, skal vi have fat på en form for bakke, hvor vi kan så frøene i. Det kan være en plastikbakke, der har været kød i eller lignende. De kan også være engangskrus.

Såning af chiliplanter

Det er så dejligt her i foråret at se ting gro. Både ude og inde. Nu er jeg ikke så heldig at have en have, og jeg må tilstå, at det altid kribler i mine fingre på denne årstid for at komme igang med havearbejde. Jeg har dog i år som noget nyt et par veninder, der har fået have – så mon ikke de får et par chiliplanter foræret på et tidspunkt? 😉

<3 Smid endelig en kommentar i kommentarfeltet herunder, hvis I er med på dette chiliplante projekt<3

   

Se også

2 kommentarer

Jeanette Henriksen 14/02/2018 - 23:30

Jeg elsker virkelig også at se ting gro..
Tror faktisk jeg har et par frø liggende fra sidste år..

Knus Jeanette

Svar
Marieduhn 15/02/2018 - 12:46

Hej Jeanette.
Du skal være meget velkommen til at være med i projektet – det kunne være hyggeligt at sammenligne de planter, vi får, og give gode råd om pasning (hvilket jeg nok kan få behov for på et tidspunkt) 😉
Knus Marie

Svar

Skriv en kommentar