Kreative idéer til vinterferien – for dig og familien

af Marieduhn

Kreative idéer til vinterferien

Vinterferie er gerne lig med familiehygge, rejser eller ren og skær afslapning. Og hvor kan det også være tiltrængt på netop denne tid af året, hvor vejret (trods alt) bliver lysere, men hvor vi længes efter foråret, der kun kan komme for langsomt!

Hvis du ikke er så heldig at være ude i verden og opstøve det der forår, så kan du stadig bringe forårsfarver og glæde indenfor i stuerne med nogle hyggelige kreative projekter. Jeg har her lavet en liste med nogle af mine bud på smukke og sjove idéer til vinterferien. De er hyggelige og mange af dem nemme at lave med børn, og flere af dem lægger op til en hyggelig gåtur ude – for er der noget bedre?

Hav en skøn vinterferie <3

  • Tag havens små spæde forårsblomster med ind, og lad dem sprede glæde i disse små hængende vaser af gamle glaspærer – se dem her. De hittede hos mig sidste år, og var så fine.
  • Lav et eventyrligt udvalg af silk clay figurer, og gå dig en tur i skoven eller på stranden og saml – eller lad børnene gøre det – små sten, grene eller hvad du nu kan finde til at indgå i jeres eventyrland – se mit bud her.
  • Et mere udfordrende projekt, kunne være, at lave en kokedama (også kaldet planteplanet), som er en lille hængeplante, til din vindueskarm. De er skønne at have hængende og pynte, og jeg har lavet flere udgaver af dem – så hvorfor ikke lave én med forårsplanter? Se min how-to guide her.
  • Vil du være på forkant med påsken, så prøv disse fine små påskeæg med fjer og hæng dem allerede nu på forårsgrene med grønne skud. De kræver ikke mange materialer, og kan let laves med børn – se hvordan her. Og se min store udgave her.
  • Da sneen er ved at være smeltet, kan man sagten gå en god tur på stranden og samle små flade strandsten. Disse skal naturligvis bruges til en hjemmelavet bordskåner – se min her. Man kan også lave dem i mindre udgaver til coastere.
  • Et smagfuldt projekt er lækre hjemmelavede vingummier – find opskrift her. De er hyggelige og nemme at lave, smagfulde og uden tilsætningsstoffer, og så ser de bare frække og nuttede ud.
  • Et projekt, jeg har sat mig for, er disse skønne krus malet med neglelak. Jeg vil bruge krusene til opbevaring, planter eller stearinlys på mit kontor – friske farver skal der til!
  • På listen er også disse små krukker med spraymalede dyr på toppen til opbevaring. Jeg vil enten bruge mine på badeværelset til vatrondeller, vatpinde osv., eller til småting i mit walk-in closet.

Der er ikke nogen grund til, ikke at få farve og glæde ind i hjemmet og hverdagen allerede nu – og jeg håber disse idéer kan inspirere til gode timer for dig, vennerne og familien.

For at kredse lidt ekstra om dine kære, så prøv denne opskrift på lækre cookies, lidt sødt til arbejdet kan alle vist lide. Eller er du mere til det salte, så prøv disse soyaristede mandler, der er vildt nemme og hurtige at lave.

Hvad har du ellers af planer for vinterferien?

Kreative idéer til vinterferien   Kreative idéer til vinterferienKreative idéer til vinterferien

Se også

6 kommentarer

Jeanette Henriksen 12/02/2018 - 16:24

sÅ MANGE SØDE OG KREATIVE IDEER.. SÅ MANGLER JEG KUN LIDT FLERE TIMER I DØGNET. kNUS jEANETTE – http://www.jeasblanketanker.dk

Svar
Marieduhn 12/02/2018 - 16:37

Tak Jeanette 😀
Ja, det med timer i døgnet er næsten altid det værste… Kender alt for godt følelsen. Synes dog, jeg når mere i sommerhalvåret med det lysere vejr – det bliver dejligt <3
Knus Marie

Svar
Camilla 12/02/2018 - 16:22

Sikke nogle spændende projekter. Er stadig så vild med de hængende vaser! Jeg har ikke selv vinterferie, men måske jeg skulle få prøvet en eller to af idéerne af i løbet af de næste par dage (:

Svar
Marieduhn 12/02/2018 - 16:34

Det er jeg glad for at høre, Camilla 🙂
Jeg har heller ikke vinterferie, men det skal heller ikke afholde mig fra at arbejde kreativt 😉 Jeg håber, du kan bruge idéerne til egne smukke projekter <3
Knus Marie

Svar
Tina 12/02/2018 - 13:16

Gode forslag 🙂 Tak for inspirtation, skal holde ferie med børnene onsdag-søndag så vi skal helt sikkert lave en masse hygge herhjemme 😀

Svar
Marieduhn 12/02/2018 - 14:23

Det lyder dejligt Tina <3
Jeg håber, I får nogle skønne timer ud af det. Og hvis du har lyst, må du meget gerne sende mig et billede af resultatet 🙂
Knus Marie

Svar

Skriv en kommentar