Opskrift på bagte mandler – perfekt som snack eller sprød topping

af Marieduhn

Opskrift på bagte mandler

Bagte mandler er en virkelig simpelt og samtidig super lækker form for hjemmelavet snack eller topping til middagen. Jeg har fået tippet af min mor (som jeg får de fleste af mine opskrifter fra), og jeg er blevet rigtig glad for det. De skal blot en tur i ovnen, og så skifter de karakter og bliver sprøde og mere “runde” i smagen – og så dufter hjemmet fantastisk!

Det gode ved mandler er, at de samtidig indeholder en masse gode fedtsyrer, E-vitamin, kobber, magnesium og proteiner, som gør dem sunde at supplere med enten som knas til aftensmaden, eller som en hurtig snack. Jeg køber næsten altid mine over grænsen eller i Norge, da mandler der er væsentlig billigere end her hjemme.

Se også: Soyaristede mandler

   Opskrift på bagte mandler

Du skal bruge:

  • mandler
  • bagepapir og -plade

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 200 grader.

Fordel mandlerne i et jævnt lag på et stykke bagepapir på en bageplade.

Mandlerne skal have mellem 5-7 minutter. Afkøl efterfølgende.

♥♥♥

Jeg har tilbragt den sidste uges tid i Skagen, hvor mine forældre bor, og hvor jeg oprindeligt er fra. Her fejrede jeg min fødselsdag og arbejdede på mit store byg-selv-plantekasser-projekt 😀 Ja, og så gik jeg nogle gode ture ved stranden og så solnedgangen, besøgte nogle af byens gallerier (et totalt must for mig, når jeg kommer hjem) og fotograferede i Råbjerg Mile.

Jeg bliver altid inspireret af at komme til Skagen, for der er så meget kunst i byen, og så elsker jeg at bruge af naturen til mine kreative ting. Jeg elsker at indarbejde fx strandsten som på bordskåneren på billederne her (du kan se, hvordan man laver den her), eller lav, mos og Skagenroser, som jeg gjorde i mit juleprojekt her til Café Boheme. Jeg har også arbejdet en del med drivtømmer, og sidste år plukkede jeg vild porse og lavede denne snaps med det – forresten rigtig lækker!

Det er som om at det at være opvokset et bestemt sted, efterlader nogle spor hos én, og jeg er især vild med den lidt forblæste og barske minimalisme, som præger området omkring Skagen. Det er en ting, jeg gerne vil arbejde mere med fremover.

Kender I den følelse af at være præget af jeres fødeby/-område? Og på hvilken måde mon? Det kunne være hyggeligt, hvis I vil dele ♥

Opskrift på bagte mandlerOpskrift på bagte mandler

Se også

Skriv en kommentar