Photoshoot sunday – en hel dag i studie

af Marieduhn

Photoshoot i studie

Jeg har en rigtig spændende og anderledes ting at dele med jer idag, som handler om photoshoot 😀

Som I nok har fornemmet, så har jeg mange forskellige interesser, og fotografering er helt sikkert en af de store passioner, jeg har. Der er så mange muligheder for at arbejde kreativt med motivet, lyset og kompositionen. Jeg har mest gjort det i natur- og landskabsbilleder – især når jeg er ude at rejse – og det er ofte en ting, jeg tager med i planlægningen, når jeg planlægger ferie (se fx mine billeder fra Monument Valley, USA her).

Jeg arbejder selvfølgelig også en del med mine opstillinger af ting, som jeg viser frem her på bloggen, som fx mine prints til fastelavn (se her), eller til mine opskrifter, som fx de hjemmelavede vingummier (se her). Det er også derfor, at jeg i efteråret investerede i et nyt kamera (et Canon 80D), som kunne tage billeder i høj kvalitet, og som jeg bare elsker at arbejde med – selvom det konstant sætter mine tekniske færdigheder på prøve med alle de ting, som det kan (og som jeg ikke kan endnu)..! Ih, der er så meget at lære!

Da jeg fik mulighed for at bruge en hel dag i fotostudie og lære de mest grundlæggende ting om at skyde her, var jeg helt sikker på, at jeg måtte sætte det kryds i kalenderen. Og ja, det var så det, jeg brugte i søndags på, hvor jeg iblandt mange gode (og det har været svært at vælge!) har fået de skønne billeder her ud af det 🙂

   

Kender du Mario Testino? Han er “manden bag” Kate Moss’ succes, og har taget de mest ikoniske billeder af hende. Jeg var for nogle år siden til en udstilling i Berlin med hans fotografier, og var helt blæst omkuld af, hvor fantastiske den slags mere kommercielle modefotografier kan være. Og hvor stærke de kan virke på én. Det vækkede noget i mig – også sammen med tv programmet Top Model – og jeg har siden gerne ville prøve at arbejde med modeller og forskellige settings i studie.

Det foregik i Finort Studio på Amager, og jeg er kommet i kontakt med ejerne gennem en fotogruppe på Meetup.com (se her). De udbyder flere forskellige workshop om fotografering, og jeg tror bestemt, jeg skal med til nogle flere! Vi begyndte dagen med lidt teori, hvor vi lærte om lyssætning, forskellige virkemidler og om instruering af modellerne. Det var spændende, også selvom det var teknisk ret udfordrende for mig X)

I studiet var der tre forskellige opsætninger, som man kan se på billederne, og det gav mange forskellige muligheder – så det var med at tænke kreativt! Jeg havde en time hvert sted sammen med min makker. Det første, man gør, er at skyde nogle prøvebilleder for at indstille kameraet efter det lys, der er på settingen. Herefter samarbejder man med modellen om forskellige positurer, mens man sørger for at lyset rammer hende, som man ønsker, det skal – puh, der er nok at tænke på!

  

De tre søde og dygtige modeller, Katya, Stella og Simona, var rigtig sjove at arbejde sammen med. Jeg har så tit (på feriebilleder!) stået på den anden side af kameraet og følt mig totalt akavet, fordi jeg ikke vidste, hvor jeg skulle stå, kigge hen, putte min arm osv., så det var supersjovt for en gangs skyld at stå på den “anden side” og instruere – hvilket også falder mig meget mere naturligt 🙂

Det var alt i alt en fed dag med mange spændende mennesker, og efter at have været i studie i næsten 7 timer, var jeg også helt færdig, da jeg kom hjem. Skulle lige hilse og sige, at det skam er hårdt arbejde at være fotograf! Men er så glad for mine skønne billeder.

Idag ligger jeg lidt blandede billeder ind af pigerne, men tænker at lave enkeltblog for hver af dem med flere billeder – for billederne er så skønne og inspirerende at se på, synes jeg <3

Photoshoot i studiePhotoshoot i studie

Se også

2 kommentarer

Tina 22/02/2018 - 11:21

Wow det er godt nok nogle flotte billeder. Det lyder som om det har været en rigtig god og lærerig dag 🙂

Svar
Marieduhn 22/02/2018 - 11:23

Tusind tak Tine <3
Det var det virkelig, og kan sket ikke vente på at komme i studie igen 😀 Det er en helt anderledes måde at arbejde kreativt på, end jeg er vandt til.
Knus Marie

Svar

Skriv en kommentar