En med cyan tak! Fernisering og venindetid

af Marieduhn

  

Der var dømt cyanblå, da min veninde og jeg fredag eftermiddag tog hinanden i armen og hoppede på metroen mod Martin Asbæk Gallery i Bredgade. Vi skulle til fernisering og ud at spise bag efter i bedste Sex and the City stil. Vi er begge vilde med kunst og kreativitet, og hvad er så bedre at bruge sin fredag på end en spændende fernisering og tøsesnak?

Min veninde er lige flyttet til Amager – til det hyggeligste kollektiv kun 5 minutter fra, hvor jeg bor – og det er virkelig belejligt at have hende der! Det får mig til at tænke på det fantastiske ved de der venskaber, der bare holder i årevis. Vi har kendt hinanden i 13 år, og så ved man jo et og andet om hinanden 😉

Det er kunstneren Adam Jeppesen, der står bag de både flydende og hængende værker, der alle har den blå farve som omdrejningspunkt. Mens vi gik rundt og nippede til den hvidvin, vi var blevet budt, fortalte han om tankerne bag udstillingen. En ting, jeg elsker ved ferniseringer, er, at man får mulighed for at tale med kunstneren og spørge til teknikker og idéerne bag – og somme tider diskutere og udfordre med ens egne oplevelser.

Det var sjovt at kigge ind i de flydende tanke, hvor han har spændt et fint materiale op, som både flyder og svæver. Det mindede mig om billeder fra rummet af galakser, der også både flyder og svæver gennem rummet… Man får lyst til at banke lidt til dem og se, hvad der sker!

Når vi er i det område af byen, spiser vi gerne på den lille vietnamesiske restaurant Tonkin i Dronningens Tværgade, som har en alt for god risnuddelsalat. De har også take-away – bare et lille tip til en hyggelig aften 😉 Hvad gør jer glade på sådan en fredag aften i september?

      

Se også

Skriv en kommentar