Forfriskende grøn te med ingefær og lime

af Marieduhn

Grøn te med ingefær og lime

Grøn te med ingefær og lime er en drik, jeg vender tilbage til vinter efter vinter. Den er super forfriskende, sund og fyldt med en masse gode vitaminer, som vi har brug, hvis vi skal holde vintersnuen for døren. Den er god til at give kroppen varme pga. ingefæren, og jeg søder altid min med honning.

Den grønne te virker desuden både udrensende både for huden og kroppen – så en perfekt måde at starte det nye år – måske med lidt sundere vaner, end vi sluttede det gamle af 😉

Prøv også: opskrift på hjemmelavet porretærte. Både super lækker og sund.

Man kan i bund og grund bruge alt slags te, jeg holder bare af den grønne. Mængden af ingefær, lime og honning er en smagssag, og helt op til dig, hvor meget du vil bruge af hver. Da jeg elsker ingefær, putter jeg altid en del af det i.

Du skal bruge:

  • grøn te
  • 1 1/2 ss ingefær
  • 1/2 lime
  • 1 ts honning

Sådan gør du:

Skræl ingefæren og skær den ud i tern. Bryg din te, som du plejer, og hæld ingefæren i samtidig med tebrevet. Da dette har stået ca. 5 minutter, tilsættes honning og lime. Smagene kommer bedre til udtryk, hvis de ikke kommes i vandet lige fra kog.

Du kan undlade tebrevet, hvis du vil have en renere ingefærssmag – det er også rigtig lækkert. Eller brygge en te af netop ingefærte og “spice” den op, som beskrevet ovenfor.

<3

Jeg sidder på terrassen og nyder min te, hvorfra jeg har udsigt ud over dalen. Det har sneet kraftigt i nat, så snedriverne her er høje. Derfor disse ingefærte-i-sne-billeder. Er der noget bedre om vinteren? 🙂

Grøn te med ingefær og lime

Se også

Skriv en kommentar