Berlin: det skæve og det kreative Kreuzberg

af Marieduhn

IMG_2233For omkring et år siden var vi på en forårstur i Berlin – et godt sted for en forlænget weekendtur eller lignende. Hver gang jeg besøger byen, skal jeg forbi den skæve og charmerende bydel Kreutzberg. Her er lidt inspiration fra ynglingskaffebaren, hvis du overvejer at skulle afsted 🙂

Berlin er og bliver en af mine favorit hovedstæder i Europa. Den er rig på alt, hvad jeg elsker: historie, kultur og gode shoppingmuligheder. Min kæreste og jeg tog et fly tirsdag morgen fra Kastrup og et par timer senere, sad vi på en restaurant i hjertet af Berlin og spiste brunch – lettere kan det vist ikke gøres at rejse!

Når jeg rejser til de europæiske storbyer, er en af de ting jeg bedst kan lide at komme ind bag facaden på byen. Med det mener jeg at komme lidt væk fra de store turistattraktioner og ind i de liflige og kreative kvarterer, enhver større by rummer, men som man ikke lige opdager ved første øjekast. I Berlin er dette kvarter helt klart Kreuzberg. Efter krigen blev området indtaget af besættere og autonome kunstnere, der gav bydelen en del af den charme, der stadig hænger ved. Punkmiljøet blomstrede også her og er stadig ret tydeligt i gadebilledet. Med tiden blev det pga. de lave boligpriser til den mest multietniske del af byen og minder en del om Nørrebro i København. Det har nu udvandet sig lidt, og mange unge mennesker er flyttet dertil. Det er et skønt område, der stadig emmer af kreativitet og mangfoldighed – og så laver de ca. verdens bedste kaffe!

Her er et par billeder fra en af barerne, som er skøn i sin rå indretning – og man ser stadig spor af gamle vægge, som aldrig er bygget op efter krigen. Det er byens rigtige indbyggere, man støder på her og kan få en sludder med, og jeg gik derfra inspireret og med nye insider tips i ærmet 😉

IMG_2217 IMG_2223IMG_2224

Se også

Skriv en kommentar