Hytteliv del 2 – om søsejlads, vilde bær og Helvetes Hylen

af Marieduhn

Vi har fået sejlet en del i vores tid i hytten i Norge, og her er lidt om vores anden bådsejlads. Vejret var rigtig skønt, så vi sejlede ind i en vig, hvor vi slappede af med at fiske, dase i solen og drikke rosé. Fiskene var godt nok for dovne til at bide på, så efter at have ligget her i halvanden times tid og blevet solbrændt, sejlede vi en rundtur på søen.

Vi kom nu ud på en større og mere åben del af søen, hvor vi ikke kunne se til enden, og hvor brinkerne forvandlede sig til stejle bjergsider. Man bliver let overrasket over, hvor store og dybe de norske søer og fjorde er. Jeg kan ikke lade være med at forestille mig, at de stejle bjergsider må fortsætte således under vandets overflade og danne nogle dybe undersøiske slugter under os. Og så føler man sig lidt lille 😉

   

Som jeg regnede med blev det rigtig bærsæson, mens vi var deroppe. Blåbær, hindbær, ribs, jordbær og multebær – mmm 😛 Der er altså ikke noget som smagen af selvplukkede vilde skovbær.

Min mor lavede syltetøj ud af nogle af hindbærerne, og jeg fandt et fantastisk godt sted oppe i bjergene at plukke multebær.

 

  

Som jeg har nævnt et par gange før, så elsker jeg at vandre og gør det meget, når jeg er på ferie i bjergrige områder. I Norge har de et væld af vandreruter, som de laver nogle fine små kort over, som man kan finde i de forskellige turistinformationer. Jeg har vandret flere af dem, og ud over en fantastisk tur i højfjeldet, vil jeg anbefale denne tur til Helvetes Hylen med start fra Dalen.

Den er ikke så dramatsik, som den lyder. Den har fået navn fra en foss, som hyler, når der løber meget vand i den. Den er tidligere blevet brugt til at transportere tømmer, og det kan da godt være, at de arbejdende nogle gange har følt sig som i helvede. Men smukt var det at stå på broen over floden og kigge ned på vandfaldet 🙂

   

Se også

1 kommentar

Jens Sørensen 07/08/2017 - 16:54

Lækkert!

Svar

Skriv en kommentar