Metelkova – en alternativ kunstoase i Ljubljana

af Marieduhn

Jeg har kreeret et ekstra afsnit til min rejseafdeling om Ljubliana, fordi jeg faldt over de her sjove billeder, da jeg lavede min guide til byen. Jeg var der sidste sommer, hvor jeg blev helt forelsket i byen.

I Ljubljana er der et mærkeligt lille sted, en alternativ kunstoase centralt i byen, der hedder Metelkova. Bygningerne tilhørte oprindeligt militæret, men blev overtaget af en gruppe autonome, der havde vores egen Christiania som forbillede. Det fornemmer man tydeligt, når man går rundt i den lille by i byen.

Det kan kræve lidt spørgen-om-vej at finde, for der er ikke skiltet dertil. Men byen er ikke så stor, så hvis man følger de rette “vibes” i form af grafitti og alternative unge, så finder man det inden længe.

   

Bydelen bliver kaldt for “Sloveniens anden hovedstad”, og er det absolutte centrum for undergrundsmusik og alternativ kunst. Skøre skulpture af sære materialer, vægge dækket af spraglede mosaikker og naturligvis den livlige grafitti var bare nogle af de ting, vi gik og studerede med store øjne, mens nogle unge sad og chillede i et hjemmebygget tårn af gamle rør i midten af en åben plads.

Om aftenen kommer studerende og kunstnere og nyder liveoptrædener og drikker nok også en øl eller to, men det er også værd bare at gå en tur der om dagen og suge til sig af det smukke ved forskellighed, kreativ udfoldelse og skør hittepåsomhed 😉

   

   

Se også

1 kommentar

Jens sørensen 07/08/2017 - 16:53

Fint sted!

Svar

Skriv en kommentar