Grydebrød – opskrift på nemt og velsmagende brød

af Marieduhn

Grydebrød - opskrift på nemt og velsmagende brød

Grydebrød er en dejlig form for bagværk. Det giver en tynd fin skorpe og en saftig krumme, der holder sig lækkert i flere dage. Brug en støbejernsgryde eller en smuk en i keramik, og nyd processen og resultatet. Her er en god opskrift på nemt og velsmagende brød.

Der er ikke noget som duften af hjemmebag! I perioder bager jeg alt vores brød, og jeg elsker processen, der altid er lidt magisk. Jeg mener, vi mikser forskellige simple ingredienser, og ud af ovnen kommer der noget så fint og lækkert, der altid spreder glæder.

Til dette grydebrød har jeg valgt at bruge Ølandshvedemel og fuldkorns spelt hvedemel, som er dejlige sammen. De giver brødet en saftig og smidig konsistens, så det ikke bliver tørt eller smuldrer, når brødet er fra dagen før. De er begge gamle nordiske kornsorter, der giver brødet en karakterisk smag og mørk gylden farve.

Mit grydebrød laver jeg i den smukke keramikgryde, som jeg er blevet rigtig glad for. Den er håndlavet og med den flotteste glasur – et af mine mange gode fund i de nordjyske genbrugsbutikker. På bagsiden står der “Gerda 96” – tænk at der har siddet en dygtig kunsthåndværker og lavet den – til mig! Det er en fin lille påmindelse, når jeg tager den frem og bager mit brød.

Prøv også: Hjemmelavet knækbrød – sprøde, sunde og smagfulde

Grydebrød - opskrift på nemt og velsmagende brød

Tips til dit grydebrød

  • De meltyper, jeg bruger her, er nogle, jeg selv holder af. Du kan eksperimentere videre med andre typer og prøve dig frem.
  • Vil brødet sidde fast i gryden, kan du lægge et stykke bagepapir i bunden. Du kan også prøve at drysse bunden med kerner eller frø.
  • Server det nybagte brød med en lækker hjemmelavet hummus på oliven eller basilikum – find opskrifter her.

Har du prøvet opskriften?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med @byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Grydebrød - opskrift på nemt og velsmagende brød

Se også

2 kommentarer

Niels 21/05/2021 - 11:56

Meget velsmagende brød.

Svar
Marieduhn 27/05/2021 - 20:37

Dejligt at høre!
Tusind tak 😀

Svar

Skriv en kommentar