Hjemmelavet kryddersalt med rosenblade – opskrift på salt med hybenrose

af Marieduhn

 

Hjemmelavet kryddersalt med rosenblade er en sjov og kreativ måde at bruge hybenrose i madlavning. Saltet bliver enormt dekorativt med sine lyserøde og lilla farver, og det pifter desuden saltet op med den karakteristiske parfumerede og sødlige smag, som er dejligt til et væld af retter. Brug saltet som gave, eller brug indsamlingen som en hyggelig familieaktivitet en dag med lidt ekstra tid til samvær. Her får du en god opskrift på den smukkeste salt med hybenrose.

Åh, den skønne hybenrose – er der noget smukkere? Bare duften af rosenbladene vækker minder fra min barndom i Skagen eller sommerhuset i Løkken, hvor de gror i stor stil. Familiens grund var vel nærmest en naturgrund, hvor roserne havde vokset vildt, og vi lavede gange i bedste labyrintstil med huler og blindgyder og et væld af skjulte fuglereder. Vi fandt sågar et ældgammelt isskilt og et knækket solur i sten en sommer, vi rigtig tog fat.

Roser er sommer og Danmark, når det bare er allerbedst, og hvorfor ikke invitere så skøn en gæst indenfor? Rosenbladene er perfekte som smagsgivere til saft, gelé og andre syltesager og naturligvis desserter. Men er også lækkert til salte retter som pasta, kylling og retter med karry, og i form af kryddersalt er det let at tilgå og at gemme hele vinteren igennem.

Prøv også: Salt med rønnebær – opskrift på hjemmelavet kryddersalt

 

Hjemmelavet kryddersalt med rosenblade – opskrift

Brug naturens skatkammer og lav udflugter med et formål

Der er mange gode grunde til at bruge naturen som vores ekstra og spændende spisekammer, og der er grobund for mange nye kulinariske oplevelser. Det kan være udfordrende at gå på jagt efter spiselige planter, blomster og bær, men lærer du først, hvilke der kan spises, er belønningen stor. Mange vildtvoksende lækkerier er fulde af vitaminer og næring – og så er det samtidig godt for miljøet.

Det er oplagt at gøre søgen efter en bestemt spiselig plante til udflugtsmålet for familien. Udvælg én ting, I vil finde og samle, og brug god tid på kokkereringen efterfølgende. En bog, der er fuld af god inspiration til spiselige lækkerier i den danske natur er Årstidernes bog Vildnis, der er en guide med gode billeder, du kan kigge efter og nytænkte opskrifter. Jeg bruger den selv og er abolut vild med idéerne – du kan se og købe bogen her.

Hjemmelavet kryddersalt med rosenblade er et godt sted at starte, da det er nemt at gå til, og fordi rosen bare ikke er til at tage fejl af. Roserne er i sæson hele sommeren. God fornøjelse.

Har du prøvet opskriften?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Se også

Skriv en kommentar