Godt nytår fra Telemarken!

af Marieduhn

Nytårsaften med fyrværkeri

Her lige på falderebet er det da på sin plads at ønske et rigtig godt nytår til alle jer, der læser med. Det har for mit vedkommende været et begivenhedsrigt år med mange glæder, og også med hårde beslutninger. I aften vil jeg dog koncentrere mig om at hygge med familien og glæde mig til alt det gode, der helt sikkert ligger og venter i 2018. 

Jeg fejrer nytårsaften i ægte Telemark stil – eller så tæt vi danskere nu kan komme derpå. Det skal i hvert fald foregå her i hytten på en bjergskråning ved søen Nisser. Vi er lige kommet hjem fra den daglige vandretur i bjergene – idag blot en mindre tur på 5 km. Nu varmer vi os ved brændeovnen, mens det sner ude, og alle træer er dækket af et tykt lag is og sne. Det blæser slet ikke, så sneen bliver liggende, hvor den falder, og der er helt stille her i den øverste række inden skovbrynet.

Det er tradition i byen at gå fakkeloptog om eftermiddagen, når mørket er faldet på. Vi går naturligvis med, når byens beboere samles foran hotellet, hvor man også køber fakler. Derpå går man i procession ned til søen, hvor en præst præker. Jeg kan tydeligt huske hans budskab fra sidste år, hvor han talte om problemet med, at der i de norske småbyer i fjeldene rundt omkring mangler børn, og at han så det som enhver ung borgers pligt, at afhjælpe dette problem! – interessant budskab X) Herefter er der fyrværkeri over søen.

Hjemme i hytten igen skal menuen stå på laksemousse til forret (den står min kæreste og jeg for), entrecote til hovedret og citronfromage til dessert, som min mor laver. Hertil har jeg taget en lækker Brunello med, som jeg glæder mig til.

Klokken 12 fyres der nytårsfyrværkeri af fra de små hjem rundt om i bjergene, og som man kan se på billedet her, som er fra sidste år, så har vi en fantastisk udsigt over dalen. Det foregår ligesom i 3 niveauer – fyrværkeri fra hyttefeltet på toppen af bjerget overfor, fra søbredden på den anden side af Nisser og endelig fra vores side helt tæt på. I Norge er kun batterier tilladt, så raketter bliver holdt ved professionelle affyringer.

Det er kort sagt min nytårsaften, krydret med en masse hygge, et hop ind i det nye år, champagne og tanker om alt det gode, det må bringe os alle <3

Se også

Skriv en kommentar