DIY terracotta vaser – sådan opgraderer du gamle grimme vaser

af Marieduhn

DIY terracotta vaser - sådan opgraderer du gamle grimme vaser

 

DIY terracotta vaser er virkelig en vinder, hvis du vil være med til at redde alle de gamle grimme vaser, det er så nemt at finde i genbrugsbutikker og loppemarkeder. Med maling og natron kan du selv skabe den flotteste terracottaeffekt, og vække vaserne til live igen med flotte farver efter eget valg. Skab stor effekt ved at lave mange og placer dem i store klynger. Sådan opgraderer du gamle grimme vaser.

Er der noget vi, efter min mening, ikke mangler mere af i vores verden, så er det vaser. Der er så mange at finde brugt, og mange er endda flotte i sig selv. Nogle er på den anden side måske blevet en smule skræmmede med årerne, umoderne i farven eller bare ikke stilen længere, men der er råd for disse skabninger også!

Når du blander maling og natron, giver det malingen en tyk og “støvet” konsistens, der minder meget om terracotta, og det giver en overflade med en lækker sanselig tekstur. Du kan vælge at holde farverne til jordfarver, der minder om traditionel terracotta, men du kan også kaste dig ud i dine yndlingsfarver, eller slet og ret bruge de malingrester, du måtte have på lager fra andre projekter.

Når du skal ud og kigge efter gamle vaser, så gå efter nogle med en smuk form. Når det kommer overflade, er min erfaring at glatte overflader giver bedst effekt, men prøv dig frem. Du kan gå efter glas, keramik, porcelæn, ja eller plast sågar. Se også min hyggelige VIDEO GUIDE. God fornøjelse med forvandlingen.

Prøv også: DIY spejl med fugemasse – sådan opgraderer du et genbrugsfund

DIY terracotta vaser - sådan opgraderer du gamle grimme vaserDIY terracotta vaser - sådan opgraderer du gamle grimme vaser

DIY terracotta vaser

Malingen, jeg bruger, er fra Nordsjö, Sadolin. De to farver hedder hhv. Rustik grårød og nordisk brunorange. Den hvide hedder Neutral Hvid.

Du skal bruge

  • vandbaseret maling
  • natron
  • skumpensel
  • en krukke/bakke til at mikse malingen i og en rørepind

Sådan gør du

  1. Bland maling og natron i din krukke. Du skal bruge mellem 1/2 – 1 dl maling og 6-8 tsk natron. Jo mere natron, du bruger, jo mere tekstur får du. Rør godt rundt og vurder konsistensen.
  2. Brug en skumpensel til at påføre malingen med. Den er ganske tyk, og skal nærmest spartles på.
  3. Når malingen er tørret en anelse, kan du let gå hen over overfladen igen med din pensel – det vil give ekstra god terracottaeffekt.
  4. Lad dine vaser tørre godt igennem 🙂
IMG_4387
IMG_4393
IMG_4389
IMG_4394

#Trashtoterracotta

Der er et hashtag, som er meget populært for tiden, nemlig #trashtoterracotta. Det er den australske blogger Geneva Vanderzeil, der har fundet på idéen med at tage gamle vaser, som måske burde være blevet smidt ud, og lave dem til friske terracotta-lignende udgaver. Jeg har faktisk fundet flere af mine vaser på vores nærmeste genbrugsstation, hvor der er et lille skur med ting, der er for gode til at blive smidt væk – så det må man da virkelig sige er “trashtoterracotta”. Tjek din lokale genbrugsstation ud for at se, om de har noget lignende, ellers er genbrugsbutikkerne helt sikkert leveringsdygtige 😉

Har du prøvet guiden?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

DIY terracotta vaser - sådan opgraderer du gamle grimme vaserDIY terracotta vaser - sådan opgraderer du gamle grimme vaserDIY terracotta vaser - sådan opgraderer du gamle grimme vaserDIY terracotta vaser - sådan opgraderer du gamle grimme vaser

Se også

Skriv en kommentar