DIY sammenplantning af sukkulenter – grønne planter i murstensform

af Marieduhn

DIY sammenplantning i murstensform - få styr på dine små sukkulenter

 

DIY sammenplantning af sukkulenter er en god måde at få samling på sine grønne planter, der er mindre i størrelse. Har du store vindueskarme, kan små planter næsten forsvinde eller nærmere ligne rod. Når du planter dem sammen, skaber du et udtryk af mere volumen, og samtidig er det lettere at vande dem, da de alle kan vandes på én gang. Se her hvordan du laver en gammel murstensform om til en god base for sammenplantninger.

Jeg har efterhånden fået en del små fine sukkulenter på lager, som længe har trængt til at blive plantet ud. Når jeg afholder mine workshops i kokedama (se stemningsbilleder fra en workshop her), bestiller jeg altid et par ekstra planter (til hvis nu..!), og så ender jeg ofte med at have et par ekstra stykker i overskud.

Vinduerne i vores lejlighed går fra gulv til loft, og dermed er der ingen vindueskarme, så det er ikke de ideelle sted til de små fine planter. Det kan let se lidt rodet ud – og blive uoverskueligt at vande – derfor måtte en sammenplantning være løsningen.

Jeg holder meget af de gamle murstensforme, som man efterhånden kan købe mange forskellige steder. Vores lokale isenkrammer i Amager Centret havde dem til kun 50kr, men de kan også købes online, blandt andet fra Ib Laursen her. De er alle forskellige og unikke og giver en dejlig rå stemning, der passer godt til de grønne planter. Inden du planter i dem, skal de dog fores, så de bliver vandtætte.

Prøv også: DIY potteskjuler: Upcycling af brugte dåser til fine potter

DIY sammenplantning i murstensform - få styr på dine små sukkulenter

DIY sammenplantning i murstensform

Når man laver sammenplantninger er det vigtigt, at planterne “matcher” hinanden. Det vil altså sige typer, der skal bruge nogenlunde samme mængder af vand. Jeg bruger lecanødder i bunden af min sammenplantning, da dette giver mulighed for dræning og luft til rødderne, så de ikke så let kan rødne.

Du skal bruge:
  • sukkulenter
  • en kraftig affaldssæk
  • lim (jeg bruger Loctite)
  • murstensform
  • lecanødder og jord
Sådan gør du:
  1. Klip affaldssækken til, så den passer i størrelse til murstensformen. Den skal kunne komme helt ned i bunden og op langs siderne.
  2. Lim posen fast langs den øvre kant hele vejen rundt. Fold hjørnerne ind, så de ligger fladt langt kanterne og lim og dem til.
  3. Fyld bunden med lecanødder og et let lag jord.
  4. Arranger planterne – store som små – og fyld jord godt omkring dem. Vand din nye sammenplantning godt igennem.
IMG_4914
IMG_4925
IMG_4918
IMG_4927
TIP!

Du kan fylde de tomme rum imellem planterne ud med dekorative sten, eller små aflæggere, der ikke har vokset sig store nok til deres egne potter. Med tiden vil planterne forhåbentligt fylde rummet ud selv. Sæt filtdupper under bunden, så murstensformen ikke ridser dine møbler. Ved at fore bunden på denne måde, kan du også plante ud i andre sjove og finurlige “forme”, som du måske finder brugt.

Har du prøvet guiden?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

DIY sammenplantning i murstensform - få styr på dine små sukkulenter DIY sammenplantning i murstensform - få styr på dine små sukkulenter

Se også

Skriv en kommentar