DIY industriel lampe – genbrug en gammel kurv og få en flot pendel

af Marieduhn

DIY industriel lampe - genbrug en gammel kurv og få en flot pendel

 

DIY industriel lampe har været et virkelig spændende projekt at arbejde med. At lave sine egne lamper er en både sjov og meget effektfuld måde at give sit hjem personlighed. Du kan opdatere gamle lampeskærme købt brugt, eller kaste dig ud i mere finurlige fund – som en gammel metalkurv. Med en fatning, nogle finerstrimler og lidt fingerfærdighed er du godt på vej. Se her, hvordan du kan genbruge en gammel kurv og få en flot pendel.

Jeg er vild med at finde gamle finurlige ting, vende dem på hovedet og give en helt ny funktion. Da jeg faldt over metalkurven her på et loppemarked (til 35kr), vidste jeg med det samme, hvad jeg ville bruge den til. Nu hænger den i mit hjem og stråler som den flottest pendel, og jeg bliver både glad og stolt over, at det er mig selv, der har lavet den – og så endda af genbrugsmaterialer.

Når du selv leder efter en lignende kurv, er det lettest at vælge en med et hul i bunden, så du kan montere ledningen herigennem. Har du mod på det, kan hullet naturligvis også lavet selv. Når du dekorerer lampen, så vær opmærksom på varmeudledning fra pæren. LED-pærer bliver generelt ikke ret varme. Jeg har købt mit fatning + ledning sæt i IKEA, og det hedder Hemma.

Jeg har lavet en video til denne guide, som du også er meget velkommen til at tjekke ud – god fornøjelse med dine egne lampeprojekter.

Prøv også: DIY spejl med fugemasse – sådan opgraderer du et genbrugsfund

DIY industriel lampe – sådan gør du

Du skal bruge

 • en gammel metalkurv
 • fatning + ledning
 • en LED pære
 • et stik eller en samlemuffe alt efter, hvordan du vil hænge lampen op
 • lim (jeg bruger Loctite)
 • tang + skruetrækker
 • tynde strimler af finer (mine er købt i Søstrene Grene)

Sådan gør du

 1. Monter fatningen i bunden af din kurv. Det hul, der er i min kurv, er for lille til, at fatningen kan sidde, som de normalt gør. Derfor trækker jeg ledningen igennem hullet nedefra.
 2. Fastgør fatningen ved at lime den rundt i kanten.
 3. Hvis du vil have et stik monteret til din ledning, kan du gøre dette, og hvis du skal have den fastgjort til et udtræk, skal du bruge en samlemuffe. Vær opmærksom på gældende regler for elektrisk arbejde – visse dele skal man have en professionel ind over.
 4. Hvis din kurv runder ligesom min, er det nødvendigt at klippe fineren ud i mindre dele. Den kan du sno hele vejen omkring din lampe, på den måde, du ønsker – et voilá.
(1)
3
5
2
(4)
6

TIP!

Finer kan fåes i flere forskellige farver – du kan vælge den, du synes bedst om til dit hjem. Du kan også bruge garn til at vikle om kurven, eller måske blot lade den stå helt råt uden dekoration. Her er ingen regler 🙂

Har du prøvet guiden?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

DIY industriel lampe - genbrug en gammel kurv og få en flot pendelDIY industriel lampe - genbrug en gammel kurv og få en flot pendelDIY industriel lampe - genbrug en gammel kurv og få en flot pendel DIY industriel lampe - genbrug en gammel kurv og få en flot pendelDIY industriel lampe - genbrug en gammel kurv og få en flot pendelDIY industriel lampe - genbrug en gammel kurv og få en flot pendel

Se også

Skriv en kommentar