Rå keramik, Wiinblad og lagerkasse c

af Marieduhn

IMG_1409   IMG_1414

Jeg elsker at mikse forskellige stilarter og nyt og gammelt i mit hjem, da jeg virkelig føler, at det skaber mere personlighed. Da vi flyttede fra Aalborg skilte jeg mig af med det meste af mine små nips ting for at skabe plads til noget nyt og spændende, og hvor er bedre at lede efter sådan noget, end på nogle af Københavns interessante loppemarkeder? Lørdag formiddag cyklede vi ud i Den Blå Hal, som ligger fem minutter fra, hvor vi bor. Det koster ti kroner at komme ind, men indenfor er der også nok at se på. Det er en gammel lagerbygning eller lignende, hvor mange forskellige små-handlende nu har indrettet boder, og de har åbent hver weekend. Det, at det er en række forskellige privatpersoner, gør, at kvalitet og pris er meget varierende fra bod til bod. Jeg var på jagt efter noget Bjørn Wiinblad og fandt nogle små lækre platter, som jeg har hængt op i mit køkken. Wiinblad er jo totalt hot lige for tiden, hvor hans grafiske motiver nu printes på krus, fade osv., men jeg synes, det er sjovt med noget af det ”oprindelige”, og så gav jeg blot ti kroner pr stk.

IMG_1397   IMG_1403

En anden ting, jeg var på udkig efter, var noget ”tungt” keramik. Tungt i looket altså. Synes at have opsnappet, at dette også er ved at blive en stor tendens igennem de boligblade, jeg holder mig opdateret i, og igen synes jeg bare, at det er sjovest med noget, der har sjæl. Og blandt det gamle keramik, bedsteforældrene har stående til pynt i de støvede vindueskarme, finder man altid en signatur af kunstneren eller pottemageren, hvilket viser, at de er håndlavet og dermed unika – det kan man ikke sige om ret meget af det moderne ’vinduespynt’. Jeg fandt en bod, hvor det bugnede med sådan noget keramik, og udvalgte mig en lerpotte, jeg syntes havde et tilpas ’råt’ look og en god størrelse. Nu står den med en blågrøn sukkulent og varsler om efterår.

IMG_1419

Vil også lige vise denne rå og industrielle lagerkasse, som jeg fandt i sommers på at udendørs loppemarked på Christianshavn. Den er oprindeligt fra fabrikken Hartmann, som er en næsten hundrede år gammel æggebakkeproducent fra Københavnsområdet, og nu har den funktion som magasinholder. Jeg synes, det er fedt at tænke gamle ting ind i en ny funktion og forsøger dette efter bedste evne. Hvad med jer? Mon I har det ligesom mig?

 

Se også

Skriv en kommentar