DIY hjemmelavet ansigtsscrub med mynte

af Marieduhn

DIY hjemmelavet ansigtsscrub med mynte

DIY hjemmelavet ansigtsscrub med mynte er en super nem diy og samtidig en dejlig måde at forkæle sin vintertørre hud på. Mynten virker kølende og beroligende på huden. Desuden tilfører scrub’en fugt, og efterlader huden blød og med en dejlig glød, der sender tankerne mod sommeren. Den er desuden hyggelig som en hjemmelavet gave, og kan se rigtig fin ud i små glas.

Januar er en måned, hvor jeg altid forsøger at tage mig ekstra godt af mig selv. Mørket og kulden kan godt give en lidt nedtrykt følelse i kroppen – det kender de fleste af os nordboer vist til – men så er det vigtig med noget hygge, og at tage sig lidt ekstra godt af sig selv og ens nærmeste.

Man kan både bruge sukker og salt til hjemmelavede scrubs – saltkornene er lidt grovere end sukkerkornene, og kan være god at bruge til steder som fx benene eller armene. Da jeg hovedsageligt vil bruge denne scrub til ansigtet, har jeg valgt at bruge sukker.

Med sukkerkornene får man blidt skrubbet huden helt i bund og fjernet døde hudceller, og mandelolien giver huden en god fugt efterfølgende. Man kan i princippet bruge alle former for vegetabilske olier, så du kan vælge at bruge din egen favorit. Jeg køber gerne mine her (reklamelink).

Fordelen ved at lave sin egen scrub – ud over at det i sig selv er et hyggeligt projekt – er, at man med sikkerhed ved, hvad der er i den. Jeg har selv lidt problemer med allergi, og er derfor meget opmærksom på, hvad der er i mine produkter. Denne er lavet på 100% rene olier, og jeg har ingen problemer haft med at bruge den. Desuden er der også ofte penge at spare ved at lave tingene selv.

Men det, jeg virkelig elsker ved scrub’en, er, at min hud gløder som på en sommerdag – og det er en effekt, jeg virkelig længes efter i vintermånederne. Så lad dig selv forkæle lidt med dette hyggelige diy hjemmelavet ansigtsscrub projekt 🙂

Se også: DIY badebomber – sådan laver du dine egne

DIY hjemmelavet ansigtsscrub med mynte

Hjemmelavet scrub med mynte

Du skal bruge:

(reklamelinks indgår)

  • 2 dl sukker
  • 1/2 dl mandelolie (vegetabilsk olie)
  • 1 håndfuld friske mynteblade
  • 10 dråber pebermynteolie (æterisk olie)
  • evt. 3 dråber e-vitamin for ekstra holdbarhed

Sådan gør du:

  • Bland sukker og mandelolie sammen. Hvor meget olie, der skal i, er lidt en smagssag. Jeg kan godt lide, at den ikke er alt for olieret, men prøv dig frem og find din præference.
  • Hak myntebladene fint eller knus dem i en morter og kom i blandingen.
  • Tilsæt nogle dråber pebermynte og evt. e-vitamin.
  • Opbevar din scrub i en lufttæt beholder, så holder den sig bedst.

Se også min videoguide her:

Myntens gode egenskaber

Man kan bruge mange forskellige gode ingredienser i hjemmelavet skrub, fx er både lavendel og agurk rigtig gode også. Mynten er særlig, fordi den virker kølende og beroligende på huden, og efter en god omgang scrub er det i sig selv rigtig skønt. Mynten kan dog også hjælpe med at reducere rødme og irriterede områder. I sommeren kan den være dejlig at bruge efter en tur på stranden, da den også afhjælper solskoldning. Der er derfor mange gode grunde til at vælge netop mynten til din scrub.

TIP!

Hvis du har mynte i haven i sommeren, kan den fryses ned i en frostpose og gemmes til hele vintersæsonen. Det er rart at have på lager både til et projekt som dette, eller til at friske en kande vand op med.

Der er mange fine glas at finde i genbrugsbutikkerne, og hvis du vil lave hyggelige gaver til dine nærmeste, er det oplagt at købe glassene herfra. Sørg for, at de lukker godt til, og gør dem grundigt rene. Bind eventuelt et bånd i halsen med et manillamærke, hvor der står “myntescrub” – det er da ikke til at stå for 🙂

Se også: DIY hjemmelavet sæbe med rosmarin og lavendel

Se også

Skriv en kommentar