DIY Badebomber – sådan laver du dine egne (bath bombs)

af Marieduhn

DIY Badebomber - sådan laver du dine egne (bath bombs)

Badebomber er virkelig lækre af mange grunde, og hvorfor ikke lave dem selv?

Jeg er efterhånden blevet mere og mere opmærksom på at komme ned i tempo og holde fri, når jeg holder fri. Vores hverdag er til tider virkelig så hektisk med arbejde, husholdning, aftaler og arrangementer, at man helt glemmer lige at tage en velfortjent pause ind imellem – sådan er jeg i hvert fald. Ligesom fra mobilen. Den arbejder jeg også på at lægge fra mig i perioder, og holde fokus på det liv, der er for øjnene af mig. 

En ting, jeg virkelig slapper af med er mine kreative projekter, og jeg har derfor simpelthen indarbejdet dem i min kalender, så det er skemalagt, hvornår der skal være tid til dem. Det kan godt lyde lidt fjollet, men det er tit de ting, der egentlig ikke er så nødvendige – såsom at sy nyt pudebetræk til sofapuderne eller lave hjemmelavede stearinlys og lignende. Men det er jo helt forkert. For det ER virkelig de ting, der gør mig godt, og er det i virkeligheden ikke det allervigtigste?? Kald det zen, om du vil, eller mindfulness – det virker!

Og for nu at kombinere det kreative arbejde med lidt behagelig selvforkælelse, så kommer vi til dagens kreative indslag: badebomber. De er superlækre til badevandet, hvis man er så heldig at have karbad, ellers er de også skønne til fodbad i et kar (det kan vi vist alle være med på) 😉 De er fulde af salte og mineraler, der er gode for huden, hvis du har problemer med eksem eller lignende og de æteriske olier, eller dufteolierne, er gode til forskellige sindsstemninger. Det skriver jeg lidt mere om senere.

Jeg har lavet en lille video her, hvor du kan se trin for trin, hvordan man laver badebomber. Det er ret simpelt, og de fleste ingredienser kan man finde i et supermarked.

Jeg er selv vild med de tre dufteolier / æteriske olier, som jeg bruger, og har valgt dem ud fra deres forskellige egenskaber. Jeg bruger lavendel (lilla badebombe), ylang ylang (lyserød badebombe) og bergamot (grøn badebombe). Lavendel er god inden sengetid, da det er en beroligende duft, hvorimod ylang ylang i højere grad frisker op. Bergamotduften skulle gerne virke positivt på sindet og udrensende for huden. Jeg får mine olier og salte fra Chleopatra, hvor jeg også blogger fra. Du kan læse mere om virkningen af de forskellige salte og olier i min artikel her.

De runde kupler var nogle, jeg engang købte til jul (egentlig til at putte julepynt i), men de kan købes i forskellige hobbyforretninger. Man kan også bruge silikoneforme til isterninger, hvid du har sådan nogle på lager.

Frugtfarven er valgfri, og det kan endda være lettere at gøre rent efter, hvis man undlader den. Men hvis du har tænkt dig at bruge badebomberne som en hyggelig hjemmelavet værtindegave, så ser det nu smukt ud med farven.

Du skal bruge (3 badebomber):

  • 100 g bagepulver
  • 50 g citronsyre
  • 50 g majsstivelse
  • 50 g dødehavssalt

 

  • 2 ts vand
  • Ca. 10 dråber æterisk olie (duftolie)
  • 2 ts kokosolie
  • 5 dråber frugtfarve

Sådan gør du:

Bland alle de tørre ingredienser i en skål – dvs. de fire øverste på listen ovenfor. Pisk det sammen med et piskeris.

Brug en ny skål, der kan holde til at gå i mikrobølgeovnen. Heri hælder du vand, dufteolie, kokosolie og frugtfarve (hvis du ønsker) efter eget valg i denne. Giv det nogle sekunder i mikrobølgeovnen, så kokosolien smelter. Rør det godt sammen med en teske.

Tag 1-2 teskefuld af oliemassen og fordel den jævnt i den tørre blanding og pisk det godt sammen. Fortsæt indtil oliemassen er godt fordelt i blandingen. Det kan være en fordel at bruge hånden til dette arbejde også – se evt. videoen. På denne måde kan du massere olien ud i det tørre, ligesom når man bager. Pres til slut massen sammen og se, om den samler sig. Hvis ikke, kan det være nødvendigt at tilføre mere væske – enten vand eller kokosolie.

Nu skal dine kupler på banen, og heri skal du presse blandingen så fast sammen, som du kan. Når du har fyldt to halve kupler, pres dem da godt sammen, således at kuplen samles på midten. Lad det stå sådan i ca. 10 minutter og løsn så forsigtigt den ene side. Lad det stå yderligere en time og tørre, og løsn da den anden halvdel af kuplen. Det kan godt være, at nogle af dem går i stykker undervejs – det gjorde nogle af mine – men så kan man blot varme massen op igen og forsøge sig endnu en gang. De skal stå omkring et døgn, før de er helt tørre.

DIY Badebomber - sådan laver du dine egne (bath bombs)

Jeg har haft ret meget sjov med at lave disse badebomber, og glæder mig til at afprøve dem – det bliver måske det bedste af det hele 😉 Som sagt er de også perfekte at bruge til vært/værtindegaver i en fin indpakning.

Jeg har virkelig fået lyst til at udforske nogle flere diy’er indenfor området her, og tænker allerede lidt på duftepinde, sæbe, læbepomade og scrubs. Har I nogle erfaringer indenfor disse områder eller andre idéer?

Jeg håber, I kunne lide min video og min opskrift. Lad mig endelig høre, hvad I synes <3

Se også: Mindful med stentegning

DIY Badebomber - sådan laver du dine egne (bath bombs)

Se også

2 kommentarer

Emma Engmark 24/04/2018 - 11:08

Ej, hvor er de bare fine! Dem vil jeg da helt klart prøve at lave en dag – de er en god gave idé, når man ikke selv har et badekar hehe ;p

Svar
Marieduhn 24/04/2018 - 21:44

Ja, det er en supersøde gaveidé 🙂
Men man kan også lave dem i en lidt mindre udgave og bruge til fodbad – der er ingen grund til at os uden badekar skal gå glip af det 😉
Knus Marie

Svar

Skriv en kommentar