Mit store projekt hæklet tæppe – sneak peak

af Marieduhn

img_6408 img_6379img_6405img_6419

Som jeg skrev om før ferien, havde jeg et ret ambitiøst projekt foran mig, nemlig at hækle et stort tæppe ud af bedstemorfirkanter. I efterårsferien kastede jeg mig så ud i det. Jeg kunne ikke hækle før ferien men tænkte, at det måtte jeg kunne lære. Heldigvis har jeg en meget kreativ mor, der kunne lære mig det og hjælpe godt til 🙂

Efteråret er for mig lig med hygge indendørs. Når der bliver koldt ude, er det rart at have en hyggelig og varm hule at komme hjem til. Derfor tænder jeg altid stearinlys og får mig en god kop kaffe, når jeg går igang med mine kreative projekter.

Vi gik igang med projektet i Norge, hvor vi var det meste af ferien. Der er ikke noget mere beroligende end at sidde ved brændeovnen og hækle en mørk aften med udsigt over dalen og med blinkende lys fra klippesiden overfor. Her fik vi hæklet de fleste af de små firkanter, som tæppet skal bestå af.

Jeg er nu kommet så langt, at alle de små forkanter er lavet. Så det, der mangler er at hækle dem sammen og afslutte med en kant rundt om dem alle. Det bliver et dejligt stort tæppe, som man rigtig kan putte sig i, og det er halvt uld, så det bliver også lækkert varmt.

Men her er lidt billeder fra projektet og af lidt efterårshygge 🙂

Jeg har desuden lavet nogle videoer og smidt på Youtube, så jeg aldrig glemmer, hvordan man gør. Så er du interesseret i at lære at hækle så kig her.

img_6415img_6396img_6390img_6427

Se også

3 kommentarer

Malene 24/01/2018 - 13:26

Hvor er det et smukt tæppe! Og tusind tak for dine hæklevideoer på youtube, de er en kæmpe hjælp!
Nu vil jeg gerne prøve at lave et lignende tæppe, og vil høre om du vil fortælle, hvilken type garn og hvilken størrelse hæklenål, du bruger, samt hvor mange firkanter, du har lavet til tæppet. Hvis alt dette står et andet sted, så beklager jeg meget!
Endelig, hvordan hæfter man ender på alle de løse snore, der kommer til at hænge og dingle?
På forhånd tak:-)

Svar
Marieduhn 25/01/2018 - 16:41

Kære Malene.
Tak for din skønne kommentar! Hvor er jeg glad for at høre, at du synes om og kan bruge mine videoer på Youtube 😀

Garnet hedder Canada og er købt i en garnforretning i Amagercenteret. Det vejer ca. 50 gram, og er ca. 85 meter langt. Det består af 60% akryl og 40% uld, hvilket gør det ret lækkert – både lunt, men uden at kradse. Nu ved jeg ikke, hvor du holder til, men håber noget lignende kan findes ud fra de informationer 🙂
Hæklenålen er 5mm.
Tæppet består af i alt 60 firkanter. 10 på den lange led og 6 på den korte.

Til dit spørgsmål omkring hæftning. Det er lidt svært at forklare, og jeg vil da overveje at lave en video med det 🙂
Men her er et forsøg: Brug en stoppenål, hvor garnet kan komme igennem øjet. Før tråden tilbage under tre tråde (i den retning, det giver mest mening). Før den frem over to af dem og tilbage igen under de samme to. Her skulle den gerne låse, ellers før dem frem og tilbage en gang igen. Slut af på undersiden af tæppet og klip tråden herfra.
Håber det giver mening 😀

Mange hilsener og held og lykke <3
Marie

Hvis du ikke allerede har set det endelige resultat af tæppet, så er der billeder af det her:
https://www.byduhn.com/mit-bloede-hjemmehaeklede-taeppe-blevet-faerdigt/

Svar
Malene 27/01/2018 - 11:39

Kære marie,

Tusind tak for Dit udførlige svar! Det var supersødt af dIg😊Jeg prøver om jeg kan hitte ud af det😊

Tæppet er SÅ flot!!

Hav en dejlig dag😊

Svar

Skriv en kommentar