Julepynt af naturmaterialer – juletræer af ellekogler og skagenroser

af Marieduhn

Julepynt af naturmaterialer - smukke juletræer af ellekogler og skagenroser

Julepynt af naturmaterialer har jeg altid holdt af i særlig høj grad. Vores natur er så smuk og rig på ting at samle, og julen er virkelig en god undskyldning for at bringe det med ind i stuerne. Vi går gerne en lang tur om søndagen, hvor vi hygger og med at samle, og i naturen er materialerne både gratis og bæredygtige. Her har jeg lavet to smukke juletræer af ellekogler og skagenroser, og du kan se en guide til dem herunder.

Jeg blev så glad i starten af december, da jeg pakkede de to træer op ad julekasserne, for der er bare noget særligt over det hjemmelavede julepynt og julepynt af naturmaterialer. Jeg lavede dem for to år siden, så man må sige, at de holder sig godt. Ud over at være hjemmelavede, så minder de mig også om min hjemby Skagen, for det var her, jeg gik og samlede med begge mine forældre, da jeg skulle lave træerne.

Det år var et virkelig godt år for skagenroser, som voksede i massevis langs skovstierne. Skagenroser  har jeg altid holdt særligt meget af, og vi har altid brugt dem i vores juledekorationer. Det er egentlig ikke en rose, men en lille galmyg, der lægger et æg i pilebusken. Herefter stoppes væksten, og der fremkommer de smukke grå roselignenden vækster.

Juletræerne kan også bruges til værtindegaver eller mandelgaver. God fornøjelse <3

Se også: DIY fuglekugler til vinterens småfugle

Juletræer af ellekogler og skagenroser – diy guide

Du skal bruge:

  • en masse fine ellekogler, skagenroser eller andre flotte ting fra naturen
  • limpistol og lim
  • kegle i styropor (kan købes i hobbyforretninger)

Sådan gør du:

  1. Klip alle ellekoglerne til i enden, så der ikke er mere af stænglen tilbage. Spred dem ud på bordet, så du har et godt overblik over de forskellige størrelser.
  2. Bland gerne store og små ellekogler/skagenroser, så keglen får et jævnt ujævnt lag
  3. Sæt en lille klat lim på keglen eller på koglen/skagenrosen og placer den, hvor den skal sidde. Hold til indtil limen tørrer.
  4. Sæt koglerne/roserne tæt op ad hinanden, så styroporen ikke kan ses imellem. Fortsæt til keglen er dækket.

Find mere inspiration til jul og julepynt på min Instagram eller Pinterest profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer ind.

Julepynt af naturmaterialer - smukke juletræer af ellekogler og skagenroser

Juletræer af ellekogler og skagenroser

Julekokedama

Hjemmelavet glögg

Nem værtindegave

Se også

Skriv en kommentar