Hjemmelavede til og fra kort og hyggelig juletræspynt af Cernit

af Marieduhn

Hjemmelavede til og fra kort og hyggelig juletræspynt af Cernit

Hjemmelavede til og fra kort er super hyggeligt og ligesom prikken over i’et på julegaven. Jeg har altid elsket at pakke julegaverne flot og omhyggeligt ind, og hvert år forsøger jeg at variere dem med hjemmelavede detaljer. Jeg har her arbejdet med den modellerbare Cernit, som er ganske nem at bruge. Ud over hyggelige til og fra kort og gavemærker har jeg også lavet julepynt til juletræet. Her er en guide til, hvordan du laver dine egne.

Midt i december modtog jeg en hyggelig pakke fra webshoppen Rito.dk, som jeg har aftalt dette samarbejde med. Rito er en hjemmeside fuld af kreative hobbyartikler, hvor jeg selv køber flere af mine materialer fra. De har mange spændende produkter til kreativt arbejde at gå på opdagelse i. Bestiller du inden mandag kl. 13 kan du endda få dine produkter inden jul 😉

Cernit er en form for ler eller modellervoks, som skal brændes i en almindelig ovn. Der er mange forskellige muligheder for at bruge leret. Man kan lave flade figurer, som jeg gør her, eller lave små flerdimensionelle figurer. Det vil jeg afprøve til næste år.

Jeg har brugt forskellige former for Cernit til mine hjemmelavede til og fra kort, nogle naturudgaver og nogle farvede i røde/lyserøde nuancer. Farverne kan blandes og mikses, som man synes. Se flere farver og teksturer her.

Prøv også: DIY last minute servietringe til jul

Hjemmelavede til og fra kort og hyggelig juletræspynt af Cernit

Hjemmelavede til og fra kort – diy guide

Du kan købe en Cernitrulle specifikt udviklet hertil, men en almindelig kagerulle i plast fungerer også fint. Leret vil hænge lidt ved denne, men kan forsigtigt tages af.

Du skal bruge:

  • Cernit i forskellige farver
  • Modellerpinde
  • Kagerulle (gerne af plast) eller en Cernitrulle
  • Udstiksforme
  • Lak
  • Sugerør

Sådan gør du:

  1. Rul Cernitten ud til den er omkring 4 mm tyk. Jeg selv rullede det ud på et skærebræt.
  2. Stik formene ud med udstiksforme, og lav et hul i dem med sugerør til ophæng.
  3. Dekorer dem som du ønsker – se mine tre bud herunder.
  4. Pensl dem med lak for en skindende overflade. Du kan også undlade lak, men det giver en flot finish. Den kan være svær at lægge, da den vil perle lidt i overfladen. Læg et tykt lag, og tag evt. emnet op og lad det dryppe af efterfølgende.

Bag i ovnen ved 130 grader i 30 minutter.

IMG_1257
IMG_1270
IMG_1259
IMG_1274

Idéer til dekoration

Brug modellerpinde til at ”skrive” i dine figurer. Det er ikke let, men giver et fint relief-agtigt udtryk.

Bogstaver lagt ovenpå. Rul bogstaver i en anden farve, og arranger dem omhyggeligt på overfladen. Dette kræver lidt tålmodighed og præcisionsarbejde. Brug eventuelt en pincet til at arrangere dem.

Gør overladen smuk og levende med stempler. Brug forskellige stempler i overfladen af dine figurer og få helt nye udtryk. Pres dem hårdt ned i cernitten, og se hvad der sker. Denne dekoration er meget simpel – også for børn.

Find mere inspiration til en kreativ jul og vinter på min Instagram eller Pinterest profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer ind.

Hjemmelavede til og fra kort og hyggelig juletræspynt af Cernit

Se også

Skriv en kommentar