Hjemmelavede planteskilte i træ – DIY

af Marieduhn

DIY planteskilte i træ

Til ethvert bed eller urtehave hører der sig nogle smukke plantaskilte, der kan fortælle og minde en om, hvad det nu lige er, man har plantet. Der findes mange forskellige udgaver af planteskilte og efter min mening, er de flotteste de hjemmelavede af slagsen. Haven er virkelig et frirum, hvor der på en anden måde end indenfor er rum til at være kreativ og eksperimentere med mange former for sjove diy’s. Disse planteskilte er lavet med en brænder og er et projekt, der er let at gå til. Så hiv en formiddag ud af kalenderen med veninden eller børnene og giv dine krydderbede et pift.

Som nybagt haveejer, kribler det i fingrene efter at gå og nusse om havens bede og at lave hyggeområder med pottebord, plantekasser og en masse små pynteting. Det er bare de der fine detaljer, der gør, at haven føles helt som ens egen lille unikke oase, og vi må ikke undervurdere vigtigheden af at skabe personlighedi uderummene også. Og da især i så varm og skøn en sommer som denne, hvor der virkelig er mulighed for at leve udendørs.

Disse planteskilte er en af de ting, jeg har glædet mig til at få ud, og jeg skal have dem stående i mine plantekasser med krydderurter. Planteskiltene har jeg købt i Søstrene Grenes, men man kan naturligvis også selv skære dem ud, hvis man har lidt træ liggende. Herunder er en guide til, hvordan jeg har lavet mine – god fornøjelse 🙂

Læs også: Sådan holder du din hæk af efeu og lidt om livet som byhaveejer

Alt du skal bruge er:

  • planteskilte i træ
  • en brænder
  • adgang til en printer
  • tape

Sådan gør du:

  1. Find den skrift, du vil bruge. Det første, jeg gjorde, var at finde en skrifttype på Word, som jeg syntes godt om. Jeg afprøvede her lidt forskellige typer og størrelser. Den jeg valgte at bruge hedder Snell Roundhand – Bold, størrelse 48. Du kan eksperimentere og vælge den type, du allerbedst kan lide, eller hvis du er skarp i frihånd, kan du naturligvis også bare brænde uden en skabelon.
  2. Monter skriften og “brænd for”. Klip skriften ud og placer den, hvor du vil have den til at stå, når planteskiltet er færdigt. Brænd med brænderen nogle mærker ned igennem papiret, som du efterfølgende kan følge. For mig var det ikke så let at brænde igennem papiret, så jeg satte blot nogle markeringer, så jeg kunne ane konturerne af bogstaverne efterfølgende.
  3. Ret bogstaverne til. Tag papiret af igen og ret bogstaverne til ud fra de punkter, du satte før. På denne måde kan du give dem den endelige form. Husk god udluftning, når du brænder.

DIY planteskilte i træ   DIY planteskilte i træ

Jeg er blevet ret tilfreds med mine planteskilte, og har allerede lavet en god bunke af dem. Indtil videre har jeg fået chili og rosmarin plantet ud i mine bede, og her står planteskiltene ved og ser fine ud 🙂

Nu mangler jeg bare at få udbygget med flere lækre krydderurter og måske en bærbusk eller to ♥♥♥

Læs også: Min urbane have og hjemmedyrkede chiliplanter

DIY planteskilte i træ

Se også

Skriv en kommentar