DIY opdatering af gamle stole – sy selv nye hynder

af Marieduhn

DIY opdatering af gamle stole - sy selv nye hynder

 

DIY opdatering af gamle stole. Opdater gamle stole med nye hjemmelavede hynder og pust liv i dem igen. Der skal ikke altid så meget til, før vores møbler kan tage sig helt anderledes ud. Hvis du ikke har nogle på lager, så bugner nettet med stole, der trænger til en lille smule kærlighed. Her viser jeg, hvordan du med nyt betræk kan give gamle stole et friskt udtryk og måske en ny plads i hjemmet.

Skal vi kalde stilen, stolene havde, for en god omgang 80’er sommerhus? Fletværket og de blomstrede hynder minder i hvert fald mig om barndom, sommerferie i Løkken og hengemt sommerhuslugt. Men da jeg faldt over dem på DBA, var der bare noget over sædets runde form og de flettede materialer, der virkelig tiltalte mig. Desuden er de ikke ret store, så de passer godt ind i vores små værelser i lejligheden.

Hvis du ikke kan grave et par kurvestole op i bedstemors gemmer, så er DBA er et godt sted at lede efter møbler som disse – især når genbrugsbutikkerne har lukket. Gå efter typer med en fin form, og se bort fra alt, hvad der kan “modelleres” ved. Jeg overvejer at spraymale selve træet sort, for at give dem en mere maskulin følelse.

Stoffet er bestilt online fra Stof & Stil. Det kan være udfordrende (men dog muligt!) at bestille stof online, og jeg foretrækker da også at kunne mærke på det først. Men nu, hvor butikkerne er lukkede, er det en god mulighed – og hos Stof & Stil er der endda fuld returret, også for afklippede varer!

Projektet i sig selv består af to dele, nemlig ombetrækning af hynderne og reparation af fletværket, som flere steder er noget medtaget. I denne omgang fokuserer jeg dog kun på hynderne. Se også min VIDEOGUIDE 🙂

Prøv også: DIY pendel lampe af gammel Kodak karrusel – hængelampe

DIY opdatering af gamle stole

Det stof, jeg har brugt, er dette imiterede møbelruskind i kongeblå. Det var lidt kraftigere i kvaliteten, end jeg havde regnet med, men fungerer udemærket til stolene. Hvis du kan genbruge fyldet fra dine gamle stole, er der ikke nogen grund til at købe nyt (det gjorde jeg med mine). Hvis det imidlertid er blevet for fladt, skriver jeg også dette på materialelisten. Jeg syr alt mit på maskine.

Du skal bruge:
  • stof i det mål, du har behov for
  • evt. skum til dine hynder
  • tråd i matchende farve
  • stofsaks, målebånd, knappenål, kridt
Sådan gør du:
  1. Klip stoffet af dine gamle hynder langs den syede kant. På denne måde får du en skabelon at klippe efter. Mine havde flere lag stof, som jeg klippede af. Hvis dine puder har bindebånd, skal disse også klippes ud og tegnes af / måles op.
  2. Læg dit stof ret mod ret, og placer din “skabelon” herpå. Sørg for at den ligger pænt og udglattet. Tegn med kridt eller blyant 1,5 cm ud fra kanten – dette bliver dit sømrum – og klip derefter langs den tegnede kant.
  3. Start med at sy bindebåndene. Da mit stof var meget kraftigt (men til gengæld ikke trevlede i kanten), valgte jeg blot at folde det én gang vrang mig vrang og sy det med en ligeud søm i siden.
  4. Puderne syes langs kanten 1,5 cm inde. Lad en åbning stå, så du kan fylde skummet i igen. Vend stoffet om til forsiden og monter skummet – sørg for det liger pænt. Herefter kan åbningen syes fra forsiden. Vælg det mindst synlige sted på puden til dette, og husk også at påmontere bindebåndene.

For mere vejledning – se min VIDEOGUIDE, hvor jeg viser hele processen.

IMG_5870
IMG_5880
IMG_5876
IMG_5885

Har du prøvet guiden?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

DIY opdatering af gamle stole - sy selv nye hynderDIY opdatering af gamle stole - sy selv nye hynder DIY opdatering af gamle stole - sy selv nye hynder DIY opdatering af gamle stole - sy selv nye hynderDIY opdatering af gamle stole - sy selv nye hynderDIY opdatering af gamle stole - sy selv nye hynder

Se også

Skriv en kommentar