Kreativ med Posca tuscher – lav din egen kunst på drivtømmer

af Marieduhn

Kreativ med Posca tuscher - lav din egen kunst på drivtømmer

Kreativ med Posca tuscher. Er der noget dejligere end hjemmelavet kunst kombineret med flotte naturmaterialer? Jeg selv har drivtømmer hængende i flere af lejlighedens rum, og nu har jeg kastet mig ud i en ny og meget simpel måde at dekorere det på. Med Posca tuscher kan du nemt male fine motiver på overflader som disse. Farverne er klare og tuscherne er lette at arbejde med. En dejlig kreativ hjemmesyssel til en hyggelig stund.

Jeg elsker at gå en tur ved stranden og finde flotte stykker træ, som er slebet og bearbejdet godt og grundigt af havet. Når det havde stormet, gik vi, da jeg var barn i Skagen, ofte tur ved stranden for at se, hvilke fine ting, vi kunne finde. Det bedste var at finde stykker, hvor der stadig sad søm eller nagler, så man rigtig kunne se, at det stammede fra et skib. Det kunne virkelig sætte fantasien i gang!

Der er mange måder at bruge drivtømmer på. Man kan både lave flotte uroer, der kan hænge både ude og inde, eller dekorere det på forskellig vis. Hos mig har jeg et flot stykke med glaskunst på – forsestiller nogle små huse -, som jeg engang fik i gave. Jeg har desuden selv arbejdet med emalje, som jeg har limet på drivtømmer. Det er både blevet til små skulpturer og vægudsmykning.

Det stykke her, malede jeg op til jul, da det skulle gives i gave til min svigerfar. Han er meget glad for fugle generelt, og denne fugl er desuden helt særlig. Den er nemlig et motiv fra bogen Sjælefuglen af Michal Snunit, som har betydet meget for min svigerfar. Den hænger nu i hans stue og lyser op. Du kan se bogen og det oprindelig motiv her.

Det er hyggeligt at kunne give så personlig en gave, og det er slet svært. Vælg et motiv, du holder af, eller tegn i frihånd – her kan alle være med.

Prøv også: Mindful med stentegning

Kreativ med Posca tuscher - lav din egen kunst på drivtømmer

Kreativ med Posca tuscher – kunst på drivtømmer

Du skal bruge

(Indeholder reklamelink)

  • Posca tuscher i forskellige farver. Jeg har brugt blå, hvid og sort, 2,5 mm.
  • Det motiv, du gerne vil tegne (du kan selvfølgelig også tegne i frihånd)
  • Et stykke drivtømmer. Jo mere fast dit stykke er, jo nemmere bliver det at tegne derpå.
  • Jutesnor til ophæng
  • Boremaskine

Sådan gør du

  • Da min printer brød sammen, overførte jeg motivet fra computeren ved at lægge et hvidt stykke papir på skærmen og tegne efter med en blyant. Sørg for at størrelsen på motivet passer til størrelsen af dit træ.
  • Klip skabelonen ud og find en god placering på dit drivtømmer. Stik det evt. fast med et par knappenåle.
  • Tegn omridset op med en blyant, og efterfølgende med den sorte tusch.
  • Fyld felterne med farve ud, og streg (hvis nødvendigt) kanterne op med den sorte tusch igen. Det smarte ved Posca tuscher er, at de kan dække sig selv. Så hvis din sorte streg er blevet sat forkert, kan den hvide dække det og omvendt.
  • Bor to huller med en boremaskine – et i hver side af drivtømmeret. Brug et lille bor. Før jutesnoren igennem hullerne bagfra og bind et par grove knuder på forsiden.

TIP!

Du kan også finde stykker, der er mere “firkantede”, og som selv kan stå. De kan blive til fine skulpterer, som du kan stille i vindueskarme eller i små stilleben rundt om. Har du spørgsmål til projektet, er du meget velkommen til at skrive en besked i kommentarfeltet herunder.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Kreativ med Posca tuscher - lav din egen kunst på drivtømmer

Se også

Skriv en kommentar