Hjemmelavede lysestager af strandsten – DIY

af Marieduhn

Hjemmelavede lysestager af strandsten - DIY

Hjemmelavede lysestager i alle afskygninger hører sig bare til her i de mørke måneder. Det er rart at have noget at varme sig på og skabe hygge i hjemmet med. Varier din udsmykning i hjemmet efter årstiden og brug gerne naturens egne materialer – de er nu engang både de mest økonomiske, miljøvenlige og smukke, ikke sandt?

Strandstene her er alle samlet på havnen ved Gedser, men der er mange steder langs kysterne, hvor man kan finde smukke sten. Jeg elsker den rå, grå farve, de har, og så er de fyldt med huller og fordybninger, som gør det lettere at placere lysene. Jeg har givet dem alle en lille smule ler i bunden, for at være sikker på, at de ikke falder, hvis jeg flytter dekorationen.

At variere sin udsmykning i hjemmet behøver ikke være dyrt. Det er sjældent, at jeg investerer i nye lysestager og andet dekoration til mit hjem. Jeg ser det i stedet som en perfekt lejlighed til at kreere noget selv, og mit valg falder oftest på genbrug/upcycling eller naturens materialer.

Se også: DIY hængende vaser af gamle glaspærer

   Hjemmelavede lysestager af strandsten - DIY

Det gode ved naturmaterialer – ud over at de ofte er så smukke i sig selv – er, at det er en fuldstændig bæredygtig måde at indrette sig med. Det tænker jeg en del på, når jeg arbejder kreativt. At jeg ikke bare forbruger mere og mere. Desuden er det også en fin lejlighed til at komme ud og gå sig en god tur 😉 Jeg elsker at gå langs strandene eller i skoven og samle, og jeg kan næsten ikke stoppe igen, når jeg først er begyndt.

Det er naturligvis mest i Skagen, jeg går ture og samler, fordi mine forældre bor der, og fordi jeg kender området så godt. På strandene er der masser af flotte sten og somme tider drivtømmer, på heden er der bl.a. lyng og skagenroser, og i skoven er der forskellige kogler, mos og lav. Men jeg har altid øjnene med mig, når vi tager på udflugt eller er på ferie, og jeg havde fx nogle flotte stykker birkebark med mig hjem fra Norge, sidst jeg var der, som jeg vil bruge til noget julepynt i december.

Hvad plejer du at samle i naturen, og kender du nogle gode steder til det? Del gerne – det er så hyggeligt at kunne inspirere hinanden♥

Se også: DIY bordskåner af strandsten

Hjemmelavede lysestager af strandsten - DIY       Hjemmelavede lysestager af strandsten - DIY

Se også

Skriv en kommentar