DIY påskepynt – nem idé med genbrug og spraymaling

af Marieduhn

DIY påskepynt - nem idé med genbrug og spraymaling

DIY påskepynt er super hyggeligt til påskebordet, i en dekoration eller i stuerne hjemme. Gammelt påskepynt kan nemt og hurtigt få nyt liv med lidt spraymaling i en god farve. Der er ikke noget som genbrug og kreativitet til at skabe personlighed og varme, og med et indslag som dette, vil påskebordet i år med sikkert bringe smil frem på læben. Her er en nem idé med genbrug og spraymaling.

Som I nok allerede har bemærket, er jeg stor fan af genbrug og elsker en god tur i nogle af mine yndlingsbutikker, hvor jeg ofte finder guld og sjove ting at upcycle. Der er noget enormt inspirerende ved at arbejde med genbrug, for man får så meget givet på forhånd. Der er også mange sjove “benspænd” eller udfordringer ved materialerne undervejs, og jeg er da ved mere end et tilfælde end med noget, der var mere sjovt end kønt (men holdt af det alligevel) 😀

Hønsene her faldt jeg over med det samme, jeg så dem. Jeg er vokset op sammen med høns – vi havde dem i haven hjemme – , og har en særlig svaghed overfor dette dejlige dyr. Jeg kan huske, hvordan jeg gik rundt med dem i armene og samlede regnorm til dem, når det havde regnet. Desuden er høns jo en af de vigtigste spillere, når vi taler påske. Du kan naturligvis bruge alt, hvad du finder på din vej gennem genbrugsland – stort set alt kan spraymales.

<3 God fornøjelse med dit eget diy påskepynt <3

DIY påskepynt: Spraymal dit gamle påskepynt og giv det nyt liv

Nyt udtryk, nyt liv. Der er ingen grænser for, hvad man kan upcycle med spraymaling! Disse høns er fundet på dba.dk til 20 kroner, og så for at være ærlig en lille smule trætte ud. Det kan selvfølgelig være hyggeligt med lidt patina, men jeg gik efter et mere dramatisk udtryk – og så er guldspray da det rette!

At arbejde med spraymaling er virkelig simpelt og effektfuld. Husk at ryste dåsen grundigt – omkring 5 minutter – og hold god afstand til emnet. Vær meget omhyggelig med afstanden, da malingen ellers vil begynde at løbe. Lette bevægelser og flere omgange er altid bedre end ét massivt sprøjt. Du kan læse nærmere på flasken om den præcise afstand. Stå altid i et rum med god udluftning. Jeg plejer aldrig at grunde, men bruger altid mærket Belton (forhandles ved Flügger), da det bare dækker godt.

Leg med farverne og vælg nogle, der passer godt ind i din stil og dine idéer.

Brug dine fund i hyggelige dekorationer

Mine guldhøns har jeg brugt i en dekoration sammen blå perlehyasinter, vibeæg og æggeskaller, som jeg har limet sammen. Guld og blåt går godt sammen og dekorationen skal stå og pynte i påskedagene eller være centerpiece til påskefrokosten. Dertil vil jeg bruge en blå dug og mørke tallerkener.

Jeg håber, du er inspireret til selv at gå på jagt efter glemte skatte. Jeg modtager gerne billeder af dine projekter eller kommentarer til idéen her <3

Se flere flotte dekorationer til påske her

Find mere inspiration på min Instagram eller Pinterest profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

DIY påskepynt - nem idé med genbrug og spraymaling DIY påskepynt - nem idé med genbrug og spraymaling

Se også

Skriv en kommentar