Hjemmelavet baby uro – sådan laver du din egen uro i filt

af Marieduhn

Hjemmelavet baby uro - sådan laver du din egen uro i filt

Hjemmelavet baby uro er et hyggeligt kreativt projekt, hvor der virkelig er mulighed for masser af leg. Det er som om, der gælder andre regler, når det er til børneværelset, ikke sandt? Farver og figurer må gerne være skøre, sjove og nuttede, og der må gerne være masser af dem! Her er mit bud på en hyggelig baby uro i filt og en guide til, hvordan du laver din egen.

Dette indlæg har jeg lavet i et samarbejde med Kidsworld.dk, som er et stort online univers med alt til barnet og børneværelset. De har de flotteste uroer til at hænge over vuggen eller dekorere børneværelset med, og har du ikke mod på at lave din egen, så kan du købe en flot, fiks og færdig udgave her. Det er herfra, jeg har hentet inspiration til min egen udgave herunder.

Jeg har været særlig forårsglad dette forår, og det er der en helt særlig grund til. Jeg er nemlig blevet faster!! Min bror, som bor i Klitmøller har fået sin første lille dreng, og så er der da grobund for forkælelse. Af den årsag er jeg begyndt at tænke på hjemmelavede børnesager, og denne uro er det første, jeg kaster mig ud i.

Prøv også: DIY flagranke af stofrester

Hjemmelavet baby uro - sådan laver du din egen uro i filt Hjemmelavet baby uro - sådan laver du din egen uro i filt

Sådan laver du din egen hjemmelavet baby uro

Jeg bruger en symaskine til at sy mine skyer sammen, men du kan fint bruge nål og tråd til dette, hvis du ikke har en maskine til rådighed. Vælg farver som passer til dine ønsker, brug flere forskellige eller hold dem ensfarvede. I stedet for skyer, kan du også lave dråber, stjerner eller andet.

Du skal bruge:

 • filt i den ønskede farve
 • en skabelon eller kageform
 • en ring af træ eller metal
 • garn
 • lædersnor
 • vat
 • pomponer
 • symaskine eller nål og tråd

Sådan gør du (skyerne af filt og måne i læder):

 1. Find det motiv, du vil bruge. Det kan enten være en skabelon, du finder online, eller, som jeg har brugt her, nogle kageforme. Jeg har brugt to størrelser stjerner, og en måne.
 2. Tegn motivet op på dit filt og vær opmærksom på, at de synes lidt mindre, når de bliver fyldte. Læg filtet dobbelt og sæt et par nåle i. Klip det ud med en god stofsaks.
 3. Sy figuren et par millimeter inde det meste af vejen rundt. Hæft altid enderne. Lad et hul vær tilbage til at putte fyldet i. Vær opmærksom på, at hullet skal være i enden af en af stjernens spidser, da vi skal montere en tråd her (se billede 4).
 4. Fyld vat i din stjerne til den er tilpas buttet. Monter din lædersnor og sy hullet sammen.
 5. Tegn månen op på bagsiden af læderet og klip den ud.
 6. Læg månen vrang mod vrang på et andet stykke læder, som er groft klippet til. Sy hele vejen rundt i kanten af månen, og klip herefter stykket til. Således undgår du at sy ud over kanten. Brug ikke nåle i dit læder.
IMG_1361
IMG_1383
IMG_1401
IMG_1368
IMG_1390
IMG_1403

Sådan monterer du skyerne på ringen

Der er mange måder, hvorpå du kan montere dine motiver på ringen. Det kan være lidt besværligt med alle snorerne, men hæng på! Her er, hvordan jeg lavede min.

 1. Inden du begynder, kan det være en fordel at lægge alle motiverne op, så du kan se, hvor du vil hen med din uro. Arranger så de passer godt til hinanden.
 2. Vil du have pomponer på din snor, skal disse monteres, mens du fastgør stjernerne. Jeg har ført en nål gennem dem med lædersnoren på.
 3. Vikl garn omkring ca 1/3 af ringen. Lim den fast i begge ender med Loctite Super Glue (den er rigtig god!).
 4. Bind hver snor fast til ringen, og saml dem i en perle i midten af ringen.
 5. Lim enderne fast i toppen af ringen.
 6. Flet de restende ender til en grov fletning og afslut med en knude.
IMG_1409
IMG_1415
IMG_1427
IMG_1396
IMG_1422
IMG_1431

Flere muligheder for dine egne uroer

Som sagt er der mange forskellige måder at lave sin egen hjemmelavet baby uro på. Ud over at variere farver og motiver, kan du lægge ringen ned, og få uroen til at kunne dreje rundt. Filt er et nemt materiale at arbejde med, og der kan laves mange skønne figurer ud af dette. Samlingen af snorerne var det, der volte mig de største udfordringer, men med lidt tålmodighed kommer man langt.

Jeg synes, uroen er blevet så fin, at den sagtens vil kunne hænge i et hjem som vores (hvor der ingen babyer er!), så jeg må vist i gang med at lave en mere 😀 God fornøjelse dine egne!

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Hjemmelavet baby uro - sådan laver du din egen uro i filt Hjemmelavet baby uro - sådan laver du din egen uro i filt

Se også

Skriv en kommentar