Aktiviteter med børn – hyggelige idéer til en kreativ dag hjemme

af Marieduhn

Aktiviteter med børn - hyggelige idéer til en kreativ dag hjemme

Det er vigtig med gode og hyggelige aktiviteter med børn, når vi skal opholde os en del indendørs, som tilfældet er for tiden. For mig er det vigtigt med gode projekter, som kan holde mig beskæftiget, og som samtidig fylder mit hjem med glæde. Kreativt arbejde er en dejlig måde at bruge tid sammen på og kan ofte laves af ting, du måske allerede har i dit hjem. Her kommer mit bud på gode aktiviteter med børn til en kreativ dag hjemme.

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse at mit bud på, hvordan vi skal bruge karantænetiden, er igennem hyggelige kreative projekter. Jeg selv har altid nydt at arbejde sammen med mine forældre, og vi gør det stadig så ofte, vi kan komme til det.

Ud over dejlige gåture i skoven eller på stranden, hvor du kan samle mange spændende ting ind til at arbejde videre med, når du kommer hjem, er der mange hyggelige indendørssysler, som du kan give dig i kast med – eller blot sætte børnene igang med. Disse aktiviteter kræver ikke mange materialer, og meget af det, har du måske allerede i dit hjem i forvejen.

<3 God fornøjelse <3

Gode aktiviteter med børn til en kreativ dag:

Da påsken nærmer sig, er det oplagt at give nogle af aktiviteterne et påskepræg. Eller hvad med at tage hul på foråret med hyggelig karsespiring? Fuldend dagen ved at bage nemt knækbrød – her kan børnene også være med 🙂

  • De små fine påskeæg med fjer er nogle, jeg lavede med eleverne op til påske, og de blev meget grebet af det. Det er hyggeligt syslearbejde, og man får hurtigt flotte resultater til at hænge på forårsgrene eller til at forære familiemedlemmer i små pakker.
  • Potteskjulere af gamle dåser er helt oplagt, hvis I skal igang med at forspirre planter. Jeg selv har taget frø fra chilifrugter og tørret, og hvert år forspirrer jeg omkring dette tidspunkt for senere at sætte planterne ud i haven. Se hvordan man dyrker sine egne chili her.
  • Så karse i mælkekartoner og pynt dem med disse hyggelige prints, du selv kan printe ud. Det er et simpelt print-ud-og-lim projekt, og karse er super hyggeligt at have stående i vindueskarmen, og man får hurtigt fine resultater, der kan spises.
  • Bag knækbrød sammen med denne meget simple opskrift. Få hjemmet til at dufte af hygge og saml jer om et tapaz-lignende frokostbord.
  • Puslespil er noget, vi altid finder frem i vinteren, og der kan gå timer og atter timer med at arbejde med disse. Jeg plejer at købe mine puslespil her, og dem har jeg været rigtig glad for.
  • Dekorer porcelæn med neglelak. Har du nogle gamle krus, lysestager, potter eller lignende på lager og et par gamle glas neglelak, så er dette en sjov og simpel måde at dekorere på. Der er lidt magi over processen, når porcelænet dyppes i vand og suger neglelakken til sig. Jeg har også lavet en video, du kan se her af processen.
  • Saml sten på stranden og lav smukke stentegninger – her kan alle være med – se eksempler her.
  • Lav hængevaser til forårsblomster af gamle glaspærer. Dette er et projekt til de lidt større børn, som kan håndtere en boremaskine. Resultatet er søde vaser, du kan putte havens fine forårsblomster i.
  • Lav sovende påskeæg af æggeskaller med blomsterkroner – se dem her

Jeg håber, du er blevet inspireret til nye hyggelige projekter for dig og dine børn – til glæde for hele familien. Har du spørgsmål, så skriv dem endelig til mig i kommentarfeltet herunder.

Find mere inspiration og kreativitet på min Instagram eller Pinterest profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Hængevaser af gamle glaspærer

Påskeæg med fjer

Aktiviteter med børn - hyggelige idéer til en kreativ dag hjemme

Potteskjulere af gamle dåser

Aktiviteter med børn - hyggelige idéer til en kreativ dag hjemme

Print-selv påskepynt til karse

Aktiviteter med børn - hyggelige idéer til en kreativ dag hjemme

Dekorer porcelæn med neglelak

Aktiviteter med børn - hyggelige idéer til en kreativ dag hjemme

Sovende påskeæg

Skriv en kommentar