Mal selv plakater med vandfarver – indret dit hjem med hjemmelavet kunst

af Marieduhn

Mal selv plakater med vandfarver - indret dit hjem med hjemmelavet kunst

Mal selv plakater er en både spændende og personlig måde at være kreativ på, og en dejlig mulighed for at koble af og komme helt ned i gear. Du bestemmer selv hvilke farver, du vil give motiverne, og kan matche dem med din øvrige indretning. Det er fantastiske tilfredsstillende selv at kunne lave flot kunst til hjemmet – og denne kan alle være med på. Her får du en guide til hjemmelavet kunst med mal selv plakater.

Artiklen her er lavet i et samarbejde med Posterlounge, som er en webshop for printet vægkunst af enhver art. De har et væld af dygtige kunstnere tilknyttet, som laver designs, der kan printes i forskellige størrelser og på forskellige materialer. Det er en god mulighed for at indrette sig med kunst, som både er budgetvenligt, og som kan personliggøres på mange sjove og kreative måder.

Det var mal selv plakaterne, jeg først blev nysgerrig på at afprøve, og der mange hyggelige muligheder for at arbejde kreativt med disse. Som jeg nævnte før, er maling eller tegning en god måde at komme helt ned i gear på, mindfulness med andre ord. Jeg brugte en hel dag på at koble hovedet fra og farvelægge de to plakater her – og det var virkelig kvalitetstid med mig selv.

Samtidig er det oplagte projekter med børn, som er nemme at gå til, da man ikke behøver andet end at farvelægge. Papiret er en god kraftig kvalitet, så tuscher og farveblyanter er oplagte valg. Jeg har desuden afprøvet akvareltuscher og almindelig vandfarve, og her vil jeg klart anbefale almindelig vandfarve. Jeg endte med at bruge et sæt fra Søstrene Grene til 30kr, som jeg var rigtig godt tilfreds med. Det er desuden en hyggelig og billig måde at skifte ud i farver og stilarter i vores hjem – og det er nu altid dejligt med et frisk pust i hjemmet – på den kreative måde.

Du kan se alle de flotte mal selv plakater fra Posterlounge her.

Mal selv plakater med vandfarver - indret dit hjem med hjemmelavet kunstMal selv plakater med vandfarver - indret dit hjem med hjemmelavet kunst

Mal selv plakater med vandfarver - indret dit hjem med hjemmelavet kunstMal selv plakater med vandfarver - indret dit hjem med hjemmelavet kunst

Mal selv plakater – lav din egen kunst

Jeg har valgt de to motiver Lille Valmuemark og Bambusskov. De kan fåes i mange forskellige størrelser, og mine er hhv. 40×40 og 50×70 cm.

Du skal bruge

  • mal selv plakater – find dem her
  • Jeg har brugt disse vandfarver. Du kan også bruge farveblyanter eller tuscher.
  • Et glas med vand
  • En pensel
  • En malerpalet eller tallerken

Sådan gør du – vandfarver

Dæk godt af, før du maler – farven kan gå igennem papiret.

Farverne kan bruges direkte, som de er, eller de kan blandes op med hinanden, for at tone dem. Lav den farve, du ønsker på paletten, og brug vandet til yderligere toning og effekt. Det gode ved netop disse vandfarver er, at de også kan fungere lidt som akryl maling, og du kan male dem over flere gange, så du får det udtryk, du ønsker.

Leg med motiverne og farverene – der er ingen regler i dit kunstværk.

Ram plakaterne ind i et flot ramme, som den glasramme, jeg har brugt til Bambusskoven, eller lav en selv en ramme i træ, som min til Lille Valmuemark. Guide til simpel hjemmelavet ramme kommer senere 😉

Kombiner mal selv plakater med flotte lærredsprint

Jeg har kombineret mine mal selv plakater med to andre motiver, som er printet på lærred. Lærredet giver det et flot udtryk, og man slipper for enhver form for refleksioner. Motiverne hedder Indigo Tempest 1 og o T 2014 03.

Jeg er vild med kunst og efter min mening, må det gerne fylde i mere end én forstand. Med så mange dejlig store hvide vægge, passer volume og stærke motiver godt ind hos mig. Derfor har jeg valgt billederne i 60×80, hvortil den ene er rammet ind i guldfarvet ramme.

Der er mange forskellige spændende muligheder, man kan få billederne trykt på, blandt andet er der også aluminium, som er godt til fugtige rum eller uderum. Desuden er der både flotte træ- og metalrammer, som monteres af Posterlounge.

Mal selv plakater med vandfarver - indret dit hjem med hjemmelavet kunst

Sådan får du overblik over, hvilke størrelser, du skal bruge

Som jeg tidligere har nævnt er der hos Posterlounge virkelig mulighed for at få værkerne skræddersyet, så de passer i størrelse til dine vægge. Hvis du vil kombinere billederne eller lave en collage, kan det dog blive en udfordring, når det kommer til at vælge, hvilke størrelser, du skal bruge, og hvilke, der vil passe godt i forhold til hinanden. Her er et tip til, hvordan jeg gjorde det mere overskueligt for mig selv:

Jeg tog udgangspunkt i den størrelse, jeg kendte, nemlig det store billede på 60×80. Det skallerede jeg ned i størrelse, og tegnede en model heraf. Den blev 6×8 cm. På samme måde skallerede jeg mine øvrige billeder ned, og tegnede dem i de forskellige størrelser, jeg overvejede. Så klippede jeg dem ud.

Du kan nu flytte rundt på dem og kombienere de forskellige størrelser, og for mig var det meget nemmere at overskue og få en idé om, hvad der passede godt sammen. Se billedet herover.

Giv en kreativ gave

Jeg blev i min egen maleproces meget opslugt af arbejdet, som både gav mig ro på øverste etage og rum til virkelig at fordybe mig. Jeg kom derfor til at tænke, hvor god en gave, det ville være at give et “mal-selv-kit” ud. Med et par plakater, en æske farver og en pensel kommer man virkelig langt – og hvem kan ikke trænge til en kreativ og samtidig overskuelig gave, der lægger op til ro og fordybelse?

En anden god mulighed er at forære de plakater ud, du selv eller dine børn har malet. Tænk over, hvad der passer godt ind hos den, du vil give gaven, og afslut med en flot indramning. Hvis du har mod på det, kan også denne være hjemmelavet 🙂

Flere tips til kreativt arbejde

Der er mange måder at lave flotte rammer på. Det bud, jeg selv giver her, er den ultra simple og hurtige udgave. Den er god at bruge, hvis du har børn med til projektet, eller hvis du skal lave flere rammer og ikke vil bruge for lang tid på dem. Der er mange andre muligheder for hjemmelavede rammer at finde på Pinterest.

I Posterlounge’s univers findes der også selvklæbende plakater, og jeg var meget tæt på at kaste mig ud i dette projekt også – derfor vil jeg anbefale det videre. De selvklæbende plakater kan klæbe på mange forskellige overflader, og i mit hoved popper der naturligvis en masse sjove muligheder ind. Hvad med at beklæde møbler med disse, måske under en bordplade af glas, eller på enden af en bogkasse? Man kunne også klippe dem op, sprede dem ud og lave en form for mosaik af dem. Der er så mange muligheder for hyggelige stunder med kreative projekter.

Skriv endelig en kommentar i kommentarfeltet herunder, hvis du har nogle spørgsmål, tanker eller gode idéer til indlægget, som du vil dele.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Mal selv plakater med vandfarver - indret dit hjem med hjemmelavet kunst

Skriv en kommentar