Kreativ idé med kurve – simpelt IKEA hack til opbevaring diy

af Marieduhn

Kreativ idé med kurve - simpelt IKEA hack til opbevaring diy

Kurve i alle afskygninger har gjort sit indtog i mit hjem, og der er ikke noget at sige til det, for det bugner i butikkerne med lækre udgaver af kurve. Til grønne planter indendørs, til hyggelige tæpper både i stue og soveværelse og naturligvis til opbevaring. Med lidt simpel dekoration – som her med maling – kan vi gøre kurvene helt personlige, kreative og sjove at se på. Disse kurve er et simpelt IKEA hack, og jeg bruger dem til opbevaring af smykker og nips på badeværelset. Her er en kreativ idé med kurve.

Det er nogle uger siden, jeg kastede mig over dette lille maleprojekt, og jeg er blevet rigtig glad for mine små kurve. De står på mit badeværelse, som jeg har indrettet på ny, og jeg bruger dem til forskelligt små-nips. Nogle gange er det rart med en lille og overskuelig krea-projekt, som man kan hive frem en aften og koble hovedet lidt fra.

Vi har haft forskellige store projekter i lejligheden kørende her på det sidste – alle med fokus på mere opbevaringsplads. Nu er skabe, hylder og reoler ved at finde deres rette pladser, så der igen plads til de lidt mindre ting, der gør rummende både personlige og hyggelige.

Prøv også: DIY kurv af snor – sy din egen kurv til smykker ganske enkelt

Kreativ idé med kurve - simpelt IKEA hack til opbevaring diy

Kreativ idé med kurve: mal dem og giv personlighed

Du kan naturligvis male dine kurve, præcis som du vil. Brug de farver, der passer godt ind til dig, og brug gamle kurve, hvis du har sådan nogle på lager. Større kurve eksempelvis til planter kan også blive rigtig fine med lidt maling. Her er, hvad jeg har gjort.

Du skal bruge:

  • kurve (mine er disse fra IKEA)
  • maling (min er en mat møbelmaling og en almindelig akrylmaling fra Søstrene Grene)
  • pensel

Sådan gør du:

Er du god til at male, kan du male i frihånd og skabe mange forskellige mønstre. Du kan også vælge at følge kurvens eget flet, som jeg har gjort hhv. på tværs og skråt.

Jeg har holdt mig til to farver, så kurvene stadig matcher hinanden godt. Brug mindre af farven for at skabe et støvet udtryk. Jeg har ikke malet lågene.

Du kan også bruge malingrester fra øvrige maleprojekter i dit hjem. Prøv dem af først et mindre synligt sted, for at tjekke at de binder.

Kreativ idé med kurve - simpelt IKEA hack til opbevaring diy

IKEA-hacks og andre måder at bruge kurvene

Jeg har set utroligt mange IKEA-hacks på Pinterest, og der er virkelig mange sjove muligheder iblandt. Det sjove ved at bruge IKEA´s møbler er, at de ikke er for dyre, og ofte ret neutrale – således er der god mulighed for at lege og skabe noget helt unikt og dit eget. Jeg har selv flere hacks i støbeskeen, som jeg glæder mig til at vise frem. Lavede dette sidste år, hvor jeg gav et IKEA-skab et hjemmelavet håndtag af læder.

Netop kurvene her er jeg også faldet over mange gange, og der er mange kreative anvendelsesmuligeheder, som fx plantehængere. For dem med plastik og sæt en sød plante eller blomst deri. Hæng dem op med snor, evt. alle kurvestørrelserne sammen, så de danner en hel række. Jeg har også set dem være boret op på en væg direkte med bunden indad og plantet i. Du kan se flere af idéerne iblandt mine pins på Pinterest her.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Kreativ idé med kurve - simpelt IKEA hack til opbevaring diy

Se også

Skriv en kommentar