DIY kurv af snor – simpel og feminin til smykker og nips

af Marieduhn

DIY kurv af snor - simpel og feminin

DIY kurv af snor er en simpel og hyggelig kreativ syssel, du kan lave på ganske kort tid og med få materialer. Det er så fantastisk at få noget ud af ingenting. At skabe helt fra bunden og ende op med en genstand, der både er anvendelig og praktisk. Det var sådan, jeg følte det, da jeg lavede denne DIY kurv til smykker af en hvid snor og ja, tråd fra symaskinen. Her er inspiration til din egen DIY kurv – god fornøjelse.

Det er nogle gange, de mest simple ting, man kan blive gladest for, og det behøver ikke altid at være en hel videnskab at arbejde kreativt. Til tider er det skønt med få materialer og en legende tilgang til at arbejde med dem.

Her har jeg taget udgangspunkt i selve materialet – en hvid snor eller snørre købt i en almindelig gør-det-selv-shop. Inspireret af alle de kurve, boligmagasinerne bugner med, satte jeg mig ved symaskinen og endte med at have denne lille kurv eller skål, som jeg nu bruger til mine smykker.

Prøv også: Upcycling af vaser dekoreret med neglelak

DIY kurv af snor - simpel og feminin

Kurve og skåle i forskellige former, farver og materialer, blev jeg første gang rigtig opmærksom på i butikken African Touch, der ligger ved Nørreport. Her importeres de fra forskellige områder især fra det sydlige Afrika og sælges, bl.a. for at støtte de lokale, som producerer disse, men også for at inspirere os til at indrette med lidt ekstra eksotisme i vores hjem.

De sidste år er det blevet supermoderne at indrette sig med kurve af søgræs og lignende, og man kan finde mange smukke udgaver på rejser ude i verden. Jeg selv er gladest for en smuk kurv, jeg engang købte med hjem fra en ferie i Frankrig, som nu står i min stue med forskellig sæsonbetonet opbevaring i – boligindretning bliver bare bedst, når tingene har en historie.

Historie får tingene også, når de er hjemmelavede og unikke. Jeg har valgt, at min skål skal være enkel og nordisk i sit udtryk. Det er jo dog den luksus, vi har, når vi laver tingene selv – at vi får helt lov til selv at bestemme 😉

Der er mange måder at lave sine egne kurve på og metoden afhænger af hvor stor, man vil have den til at være. Man kan lime den op med limpistol – let at finde på Pinterest eller Youtube – men man kan også sy den, som jeg har gjort her og lade sytråden være en dekoration i sig selv.

Alt der skal bruges er snor, sytråd og symaskine.

Sådan gør du:

  • Symaskinen indstilles på siksak. Bøj enden af snoren omkring, så den ligger dobbelt ca 1 cm. Sy de to stykker sammen.
  • Nu skal der arbejdes med spiraler – eller rettere én stor spiral. For man bliver ved med at lægge en bane snor omkring den midte, du lige har lavet, indtil cirklen vokser sig så stor, som du gerne vil have den.
  • Når bunden har en god størrelse (min er ca 12 cm), skal du begynde at dreje fladen opefter. Det er lidt svært at forklare, men fornem dig frem og byg formen op, mens du lægger flere lag snore på.
  • Når du tager den ud efterfølgende, skulle der gerne fremkomme en lille fin skål til smykker, nips, eller hvad du nu lige mangler en hyggelig beholder til.

Kurven, du laver kommer ikke til at blive enorm, fordi symaskinen i sig selv vil begrænse størrelsen. Man kan dermed ikke lave de store kurve på denne måde, men fine små skåle – det kan vi sagtens 🙂

TIP!

Skift farve på sytråden undervejs, og på denne måde variere farven i kurven. Jeg har holdt mig til hvid og sort, men den kan også laves spraglet og sjov i alle mulige farver.

♥ God fornøjelse ♥

Læs også: Sy-selv smukt strandtæppe af gamle håndklæder

DIY kurv af snor - simpel og feminin

Skriv en kommentar