Opskrift på hjemmelavet shaving cream og fugtighedslotion – DIY

af Marieduhn

Opskrift på hjemmelavet shaving cream og fugtighedslotion - DIY

Det er ikke svært at lave hjemmelavede hudplejeprodukter, og det giver en skøn følelse at kende indholdet på det, man smører på sin hud. Denne opskrift på shaving cream og fugtighedslotion fungerer virkelig godt for mig og er allerede blevet en fast del af min morgen- og aftenrutine. Det er lidt af en multiopskrift, for i virkeligheden kan man bruge cremen til næsten alt. Den består hovedsageligt af de to ingredienser kokosolie og sheasmør, som er den perfekte base for et væld af skønheds- og kropsplejeprodukter.

Som jeg før har skrevet om, er jeg begyndt at eksperimentere en del med hjemmelavede hudplejeprodukter og lignende, som fx den hjemmelavede deodorant, som er rigtig lækker, og jeg har fundet endnu en opskrift, som helt klart er værd at prøve og som endda har fået favoritstatus her hos mig. For mig er det virkelig vigtigt at kende indholdet af de produkter, jeg bruger hver eneste dag. Jeg har (som de fleste andre danskere efterhånden) en del allergi, og jeg kan mærke, at det er afgørende for min egen velvære at undgå parfume, konserveringsmidler og andre mystiske ting, der kan være på ingredienslisterne af sådanne produkter. Derfor bruger jeg kun ingredienser, der er rene naturprodukter.

De lækreste produkter, er dem, man kan bruge til lidt af hvert, og som sagt er dette en sand multiopskrift. Jeg bruger cremen (eller skummen) både som shaving cream, til hår og hovedbund, til ømme fødder og vabler, som let solbeskyttelse af huden og som almindelig fugtighedslotion. Det er de fantastiske egenskaber, som kokosolien og sheasmøren har – jeg skriver lidt mere om det nederst i bloggen her.

Jeg pisker den op, hvilket giver den er lækker “flødeskums-agtig” konsistens og gør, at den er let at bruge. Hav den stående fremme i et lille sødt glas, som kan lukkes helt til, enten på dit natbord eller på badeværelset. Den er også perfekt at give som en hyggelig værtindegave.

Prøv også: DIY duft diffuser til duftpinde

Opskrift på hjemmelavet shaving cream og fugtighedslotion - DIY

Du skal bruge:

  • 1 dl kokosolie
  • 1 dl sheasmør (shea butter)
  • 0,5 dl ekstra virgin olivenolie
  • 10-20 dråber æterisk olie (eukalyptus)
  • En lufttæt glasbeholder

Sådan gør du:

Smelt kokosolie og sheasmør sammen, så det bliver til en ensartet masse. Jeg synes, det er lettest at gøre i mikroovnen, hvor jeg over nogle omgange luner det og rører det ud. Du kan også lave et vandbad, hvor du bringer vand i kog i en gryde. Brug gerne en metalskål, da den leder varmen.

Når væsken er klar, tilsættes olivenolien, og røres godt ud. Stil blandingen i køleskabet, indtil den igen er størknet. Min tog omkring 4 timer at størkne.

Nu skal massen piskes, så den bliver til en let og luftig skum. Brug enten en håndmikser eller en røremaskine. Start ved mellemste hastighed i omkring et minut.

Tilsæt her nogle dråber æterisk olie – jeg har brugt eukalyptusolie, og den er i hvert fald skøn. Jeg brugte 10 dråber til min, hvilket gav en let og svag duft. Hvis du vil have en kraftigere duft, tilsættes flere dråber æterisk olie.

Pisk derefter massen på højeste niveau, indtil det får den ønskede, flødeskums-agtige konsistens.

Hæld skummen i en lufttæt beholder – brug gerne en af glas, da ingredienserne holder sig bedre her. Den skal gerne opbevares køligt og mørkt.

Anvendelse som shaving cream / barberskum

Når du bruger den som shaving cream, er det en god idé at gøre efter badet, hvor hud og hår er bløde. Kokosolien er ikke god at få i afløbet, da den godt kan størkne og lave prop i systemet. Smør cremen på huden og barber med en skraber – det er let at se, hvor man er kommet til. Når jeg er færdig, masserer jeg blot cremen ind i huden, og jeg behøver ikke tilføre yderligere fugtighedslotion – og man får fantastisk bløde ben af det 😉

Egenskaber – kokosolie og sheasmør

Som jeg skrev ovenfor, så har kokosolie og sheasmør mange gode egenskaber, både for hud og hår. De er begge rige på fedtsyrer og vitaminer, og kan virke lindrende ved insektbid, inflammation og kløe. Sheasmøren giver endda en mild solbeskyttende effekt. Hvis du har lyst til at læse mere om disse egenskaber, så tjek min artikel ud her, hvor jeg går lidt mere i dybden.

Jeg håber, du føler dig inspireret til at kaste dig ud i egne diy projekter i denne genre – smid gerne en kommentar om dine tanker på området ♥

Se også

1 kommentar

Lene Schmidt 15/12/2018 - 22:03

😊😊

Svar

Skriv en kommentar