DIY duft diffuser til duftpinde

af Marieduhn

DIY duft diffuser til duftpinde

Det har duftet dejligt herhjemme i mine stuer på det sidste af en god blanding af den sommerlune luft udefra, der kommer ind gennem de åbne vinduer, og så min hjemmelavede duft diffuser, der tilføjer et frisk pust af lavendel og citrus. DIY duft diffuser til duftpinde er et hyggeligt og nemt projekt, og jeg er godt tilfreds med resultatet – så tjek min opskrift ud, hvis du har lyst til at være med 🙂

Jeg har her på det sidste eksperimenteret med forskellige olier (både æteriske og vegetabilske), salte og lignende, da jeg har haft nogle spændende samarbejder med den Københavnske virksomhed Chleopatra Oils. Jeg lavede bl.a. badebomber (se her), som blev et ret stort hit herhjemme. Jeg har også i støbeskeen at kaste mig ud i at lave hjemmelavet læbepomade, barberskum, rengøringsmiddel, sæbe og lys. Har I andre idéer i den retning?

Det er virkelig tilfredsstillende at lave sine egne ting – af flere årsager: Du ved, hvad der er I dine produkter, du bestemmer selv, hvad de dufter af og endelig bare glæden ved selv at have lavet dem. Jeg har selv en del problemer med allergi i perioder af året, uden at kunne dokumentere, hvad det er, der tricker det (er virkelig blevet testet for ALT, men næsen render stadig!), og jeg har derfor en idé om, at det er alle de stoffer, der er i mine produkter, som jeg bruger hver eneste dag. Derfor har jeg besluttet, at jeg så vidt det er muligt, vil mere over i rene og naturlige produkter.

Jeg er meget glad for lavendelduften, som er den, jeg bruger mest, og med et pust af citrus, er den dejlig frisk. Ingefær vil jeg bruge på badeværelset. Du kan mikse og matche dine favoritdufte, og gøre alle dine rum forskellige, hvis det er det, du har lyst til.

Se også: DIY Badebomber – sådan laver du dine egne

DIY duft diffuser til duftpinde

Du skal bruge:

  • 100 ml mandelolie eller abrikosolie
  • 20-50 dråber æterisk olie (dufteolie)
  • 4-8 duftpinde
  • 1 flakon

Sådan gør du:

Bland mandelolie eller abrikosolie i din flakon, og tilsæt så dine favoritdufte blandt de æteriske olier. De kan variere i hvor stærkt, de dufter, så start med færre dråber, da du altid kan tilføje flere. Jeg er ikke selv til alt for stærke dufte i mit hjem, men det er en smagssag, og du kan heldigvis styre det helt, som du ønsker.

Tilsæt duftpinde. Jo flere du bruger, jo kraftigere vil det dufte. Vend dem, hvis du vil have lidt ekstra duft i dine rum.

Som en alternativ metode kan man også vælge at lave sin duft diffuser med en blanding af 1 dl vand og 1 spsk. klar snaps eller vodka – dertil tilsat de æteriske olier. Snapsen spreder duftene hurtigere, men til gengæld vil væsken skille og olierne flyde ovenpå. Jeg foretrækker derfor den første metode.

Jeg kan godt lide flasken, som jeg har brugt her, men jeg har også nogle andre fine flasker stående, som jeg har fundet på kræmmermarkeder. Der er virkelig mange smukke glas at finde på loppemarkeder eller i genbrugsbutikker, og så er de helt unikke. En god måde at gøre sit hjem helt personligt på, og også godt for miljøet. Hvis du har lyst til at læse min artikel hos Chleopatra, hvor jeg også skriver om duftes indvirkning på sindet – så kig forbi her.

♥Jeg håber, du føler dig inspireret til at gå i gang med lidt velduftende hjemmehygge♥

DIY duft diffuser til duftpinde

Se også

8 kommentarer

Blogbycc.dk 31/05/2018 - 23:05

Ser så fint ud. Har en del duft olier herhjemme, kunne være jeg skulle lave en også ❤️

Svar
Marieduhn 02/06/2018 - 10:28

Tusind tak!
Det kan i hvert fald anbefales – det er så hyggeligt 🙂
Knus Marie

Svar
Camilla 31/05/2018 - 16:26

Virkelig smart man kan lave sin egEn, så man selv bestemmer duften. Og virkelig fedt du har ekspermenteret☺️

Svar
Marieduhn 02/06/2018 - 10:27

Hej Camilla

Ja, det var et virkelig sjovt projekt – og så kan jeg nyde det hver dag 😀

Knus Marie

Svar
Freja 31/05/2018 - 07:54

Det er sådan en god ide! Jeg har selv en, men jeg synes dog ikke den dufter af så meget. Jeg har også brugt almindelige træpinde og ikke nogle specielle pinde, så overvejer lidt at se om jeg kan finde nogle. Hvor har du købt dine? 🙂

Svar
Marieduhn 31/05/2018 - 09:23

Hej Freja

Jeg hælder lidt mere æterisk olie i mine, hvis jeg synes, de skal dufte lidt mere – det kan du også prøve. Mine pinde har jeg købt hos Chleopatra. De koster 30 kr og er rigtig gode 🙂
Her er et link til dem:
https://www.chleopatra.dk/butik/duftpinde-sorte-fiber/

Knus og kram Marie

Svar
Barbara Zatler 30/05/2018 - 10:56

De er også super gode.

Svar
Marieduhn 02/06/2018 - 10:26

Jeps, helt sikkert 🙂

Svar

Skriv en kommentar