Inspiration: Opdatering af gang

af Marieduhn

Gangen er ofte det rum i et hus eller en lejlighed, som man overser, når man indrettter. Det er jo bare et gennemgangsrum og ikke et man rigtig “opholder” sig. Men på den anden side, er det det allerførste, man møder, når man kommer hjem, og det første indtryk af sit hjem, man giver gæster. Så hvorfor ikke give dem en wow-oplevelse? Det var i hvert fald min tanke, da jeg gik igang med første del af gangprojektet, nemlig en opdatering af bagvæggen.

Noget af det, der irriterede mig ved gangen, var de meget synlige el-installationer (se billedet herunder). Dem ville jeg gemme væk med en rå plade af enten kork eller finer – og endte med at vælge finer. Dertil ville jeg tilføre rummet dybde med en mørk farve på væggen og få lidt kunst ind i indretningen her også. Og her er resultatet.

   Inspiration til visuel opdatering af gang - DIY

Her er et før- og efterbillede. Er ret tilfreds med resultatet. Finerpladen har jeg købt i Silvan og monteret på to bræt, et i hver side. Jeg målte ud til pladen og skar efter målene med en stiksav – og ja, støv i HELE lejligheden! Den er boret på med nogle messingskruer, som er lette at skrue af, hvis jeg skal til el-installationerne. Jeg synes, de grå toner i fineren passer godt sammen med den grå farve på bagvæggen, og kan godt lide det rå look, den giver.

Billederne er fra et par af mine rejser. Det nederste har jeg købt på Færøerne, og er fra Kortkartellet. Det er i en ramme Moebe – elsker at man kan se væggen bag igennem rammen. Det andet hedder “Berbermadonna”, og er et kunsttryk, jeg købte med hjem fra et lille atelier i boheme- og surfbyen Essaouira i Marokko. Begge skønne minder, der husker mig på den store verden lige udenfor døren 😉

Næste projekt til gangen er en opslagstavle, som jeg vil skære ud af resterne fra den store plade. Der er flere muligheder, som lige skal overvejes: skal den bestå af flere små tavler, skal den være trekantet eller kvadratisk, hvordan skal man sætte ting op på den – med nåde eller… Det er godt med projekter!

Inspiration til visuel opdatering af gang - DIY

Se også

Skriv en kommentar