Krydret æblegløgg til kolde vinterdage – alkoholfri opskrift

af Marieduhn

Krydret æblegløgg til kolde vinterdage - alkoholfri opskrift

Krydret æblegløgg er dejligt i juletiden, og får hjemmet til at dufte af jul og gode minder. De mange dejlige krydderier giver varmen i den kolde årstid. Hæld den på termoflaske og tag den med på tur, eller nyd den i godt selskab hjemme. Denne alkoholfri opskrift er for både store og små.

Jeg er selv blevet meget glad for denne opskrift på æblegløgg, som er en mere frisk udgave af vores traditionelle gløgg på rødvin (selvom denne også er lækker). Den er alkoholfri og kan dermed bruges i lidt andre sammenhænge og er også god som børnegløgg. Jeg selv er vild med alle de dejlige krydderirer, vi bruger til jul, og jeg elsker, når hjemmet dufter – og det kommer det til at gøre af denne opskrift.

Vi tager den ofte med på vandreture i vinteren – som blandt andet denne til et fantastisk vandfald i Vrådal – eller når vi er ude at flyve med drone, hvor man let kan stå og blive lidt kold.

Opskriften på krydret æblegløgg er lavet i samarbejde med Rynkeby, som jeg tidligere har lavet flere skønne opskrifter med. Se blandt denne opskrift på en dejligt krydret græskarkage (som har hittet godt i min familie). I denne opskrift på æblegløgg indgår Rynkeby Rigtig® Æblejuice og Appelsinjuice samt den skarpe, men dejlige Rynkeby Ingefærshot, som sammen med krydderierne giver drikken fyldighed og varme. Se hele Rynkebys univers af juicer her.

Prøv også: Opskrift på hjemmelavet gløgg – den traditionelle

Krydret æblegløgg til kolde vinterdage - alkoholfri opskrift Krydret æblegløgg til kolde vinterdage - alkoholfri opskrift

Krydret æblegløgg til kolde vinterdage

 

En tradition fra Norge

Vi bruger ofte varme krydrede drikke som denne til at tage med ud i naturen, når vi er på tur i vinteren. Vi fejrer oftest jul i vores hytte i Norge, og her har vi lært lidt af vores brødrefolk. Vi kender efterhånden vores naboer ganske godt, og har bemærket, at de altid har en bestemt type varme drikke med på farten, når vi eksempelvis er på ski. Det her er lidt min egen udgave af noget, jeg har smagt af dem. Hermed er et dejlig tip givet videre 🙂

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

 

Krydret æblegløgg til kolde vinterdage - alkoholfri opskrift

Se også

Skriv en kommentar