Opskrift på krydret græskarsuppe – til efterår og høstaftener

af Marieduhn

Krydret græskarsuppe med kalkunbacon

Krydret græskarsuppe er en ret, vi laver hvert efterår, når de store flotte græskar kommer i sæson. Den er cremet og så tilpas krydret, at man får varmen af den, og de lækre kerner kan bruges som snacks samme aften. Udhul først græskaret og brug købet til suppen, og lav derefter hyggelige eller uhyggelige lygter ud af resten. Så bliver mørket i efterårsaftenerne en ramme om hyggelige stunder. Her får du en god opskrift på krydret græskarsuppe.

Hvert år, når halloween nærmer sig og de store flotte græskar kommer i butikkerne og gårdene rundt om i landet sælger ud, laver vi græskarsuppe herhjemme hos mig. Det er både hyggeligt at lave på en aften med god tid, og vi laver den ofte når Allehelgensaften eller Halloween. Desuden er det en sjov og kreativ opgave at lave græskarlygter ud af skallen fra graskaret – du kan se mit bud på en hyggelig/uhyggelig græskarlygte her.

Til denne suppe bruger vi de store Halloweengræskar, som er meget rigt på kød og på smag. Det kan fint udskiftes med hokkaido græskar, hvis man ønsker dette. Kernerne er efter min mening bedst i det klassiske Halloweengræskar, da de er flade og bliver lækre sprøde, når man rister dem med salt.

Prøv også: Bagt hokkaido græskar med rucolasalat og rosmarin

Jeg kan godt lide, at suppen er krydret, og derfor bruger jeg både chili og hvidløg i min opskrift. Jeg laver altid en stor portion og fryser ned i portionsstørrelser, så vi har til langt ind i efteråret. På den måde, er retten meget økonomisk. Du kan vælge at halvere den, hvis det skal passe til et måltid til fire personer. Prøv også min lækre opskrift på jordskokkesuppe eller løgsuppe – de er altid et hit hos os i efteråret.

♥ Find mere inspiration til efterår og Halloween på min Instagram eller Pinterest profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer ind 

Krydret græskarsuppe med kalkunbacon

Se også

Skriv en kommentar