Opskrift på græskar: Bagt hokkaido med rucolasalat og rosmarin

af Marieduhn

Bagt hokkaido med rucolasalat og rosmarin opskrift

Bagt hokkaido er noget af det bedste ved græskarsæsonen, som er en tid på året, jeg holder særligt meget af. Græskar er enormt smukke og dekorative, så er flere typer også super lækre at spise. Denne opskrift på bagt hokkaido med rucolasalat og rosmarin, er god som tilbehør til en kotelet, kylling eller lignende. Det er ikke en hurtigret, så den er perfekt til weekendhygge i køkkenet med familien.

Jeg har altid været vild med græskar, i alle former og farver. Der er noget fantastisk eventyrligt over dem! Som barn ville jeg gerne have dem i haven, men jorden var for sandet i Skagen til, at vi rigtig kunne dyrke dem. Måske jeg skulle tage projektet op i vores byhave i København..?

De små pyntegræskar er perfekte til dekorationer, og jeg afprøver hvert år nye opskrifter med de typer, der er gode at spise. Det er blevet en tradition for os i efteråret at køre til en af gårdene på Amager, hvor de sælger græskar direkte fra deres marker. Her køber vi dem, vi sådan ca. skal bruge den sæson, og de har altid et flot udvalg.

Prøv også: Krydret græskarsuppe

TIP!

Hokkaido er efter min mening bedst, når det er godt gennebagt, så giv det lidt mere i ovnen, hvis det stadig føles hårdt, når du mærker på det. Brug det også til en frokostsalat nedkølet – det er et lækkert alternativ til passe eller kartofler.

Det er rart at spise efter sæsonerne, da råvarerne er friskere, kan købes fra lokale producenter og for at få en spændende og varieret kost. Flere mindre landbrug og gårde rundt om i landet, der gør deres til at formidle dette budskab. Derfor kan jeg godt lide at købe direkte herfra. Desuden er det en dejlig udflugt i efteråret 🙂

Find mere inspiration til årstiden på min Instagram eller Pinterest profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer ind.

Bagt hokkaido med rucolasalat og rosmarin opskrift

Se også

2 kommentarer

Ulrik 16/10/2018 - 11:53

Når det nu hedder det, det hedder, burde der så ikke være rosmarin i opskriften? For eksempel i stedet for timian.

Svar
Marieduhn 23/10/2018 - 08:37

Hej Ulrik

Ih jo! Der er da blevet byttet om på det – det er rettet nu.
Det er nu altså rosmarin, jeg har brugt til retten, og tak 🙂

Mvh. Marie

Svar

Skriv en kommentar