Tips og idéer til regnfulde efterårsdage

af Marieduhn

Tips og idéer til regnfulde efterårsdage

Efter en lang og solrig sommer, er det en helt rar kontrast at høre regnen tromme på ruderne, og der er igen lejlighed til at finde stearinlysene frem sammen med de uldne tæpper. Jeg bliver aldrig træt af årstidernes skiften, for hver årstid har noget nyt og fantastisk at byde på. Efterårets brændte farver er da noget af det smukkeste, og jeg elsker at bruge af naturens materialer til at efterårspynte vores hjem.

Efteråret kalder på en helt anden type aktiviteter, hvor en god del af dem handler om indendørshygge. Herhjemme hos os er jeg allerede godt igang. Så mens jeg sidder med en god kop kaffe og kigger ud på regnen, vil jeg lige give nogle af tips og idéer til regnfulde efterårsdage.

8 gode tips og idéer til regnfulde efterårsdage

  • Stearinlys og lysdekorationer. Det første, jeg gør om morgenen, er, at tænde alle stearinlysene i stuen og køkkenet. Det er så fantastisk hyggeligt på en mørkt regnvejrsdag. I sommeren var det mine mange grønne planter, der fyldte mest i stuerne, men nu må de dele pladsen med stearinlysene. Jeg laver også små dekorationer, hvor jeg arrangerer lys i klynger mellem naturmaterialer. Jeg bruger strandsten, en træskive fra et smukt birketræ og naturligvis de gyldne bær, agern og nødder, jeg kan finde rundt om på mine gåture.
  • Gode bøger er essentielle i efteråret, og jeg er på denne årstid mest til den eventyrlige slags. Jeg tror, det har noget at gøre med mørket og naturen, men det må gerne handle om indianere, eventyrere i Afrika eller farverige fantasiuniverser. Et tæppe omkring mig, en kop to eller kakao – og naturligvis den dejlig lyd af regn på ruderne.
  • Hjemmebagte boller. Når duften spreder sig af hjemmebag, bliver efterårstungsindet let skubbet i baggrunden herhjemme. Det er så tilfredsstillende at bage, og for mig også helt meditativt. Lidt god musik i højtalerne, så går arbejdet helt af sig selv. Og så bliver familien så glade, hvis man overrasker dem med hjemmebagte lune boller. Se en dejlig nem opskrift på lækre boller her.
  • Tag en god serie op. Efterårets regnvejrsdage er også tiden, hvor man med god samvittighed kan bruge nogle timer på spændende serier. Vi er lige gået gang med Game of Thrones – helt fra begyndelsen! Vi var med fra starten, men har kun set serien sæson for sæson i takt med udgivelserne, men nu bliver det fra ende til anden. Andre gode serier til efteråret kunne også være Vikings eller Black Sails, så også på denne front sniger eventyret sig ind 😉
  • Vilde buketter og kranse. Spænd de vandtætte sko fast og regnfrakken på – regnvejrsdage kan virkelig også være dejlige ude. Der er ikke noget bedre end duften af regn i skovbunden, og så bliver det så meget desto bedre at komme indenfor igen. Pluk lidt grene eller siv med hjem og lav kranse eller vilde buketter af dem. Jeg selv har en fin buket af mørkviolette siv stående på køkkenbordet.
  • Hækling har jeg nævnt nogle gange før, men det er en ting, jeg altid vender tilbage til i eftreåret. Det er hyggeligt at nørkle med og brugbart til både tæpper og ponchoer. Hvis du er ny indenfor hækling er bedstemorfirkanter et godt sted at starte – se her hvordan man gør.
  • Hjemmelavede supper. I efteråret finder vi den store gryde frem fra gemmerne og laver forskellige supper. Vi er især glade for vores hjemmelavede græskarsuppe og jordskokkesuppe. Det er lækkert at bruge af årstidens grønstager, og så luner det så godt. Vi putter altid en god mængde chili i vores supper. Man kan sagtens fryse supperne ned og gemme, så lav gerne en stor portion af gangen.
  • Spil er en dejlig familieaktivitet, om man er to personer eller mange. Vi spiller Bezzerwizzer eller Bogstav Yatzy. Puslespil er også en ting, vi er meget glade for, og der bliver brugt mange timer, når vi finder vores spil frem med 1000 brikker. Til gengæld er der dejlig ro, og man kan helt glemme, at det er gråt og regnfyldt udenfor.

Har du andre gode tips og idéer til regnfulde efterårsdage må du meget dele dem i kommentarfeltet nedenunder – det er så hyggeligt at kunne inspirere hinanden 🙂

Tips og idéer til regnfulde efterårsdageTips og idéer til regnfulde efterårsdage

Se også

2 kommentarer

Ea 13/09/2018 - 21:01

Virkelig gode og hyggelige ideer du kommer med her! Jeg begynder helt at glæde mig til det koldere vejr, så man kan hygge indendørs med stearinlys og tæppe 🙂

Svar
Marieduhn 17/09/2018 - 11:22

Hej Ea.

Tak for det 🙂
Ja, der er virkelig også noget rart ved at årstiderne skifter med alle de nye ting, man så kan finde på <3

Knus Marie

Svar

Skriv en kommentar