Opskrift på hjemmelavet æblegrød med makroner og flødeskum

af Marieduhn

Opskrift på hjemmelavet æblegrød

Hjemmelavet æblegrød med makroner og flødeskum er noget af det lækreste for tiden, hvis du spørger mig. Jeg er slet ikke blevet træt af vores nye friske danske æbler (hvis man i det hele taget kan det!), og jeg har allerede lavet æblegrød og æblekage flere gange. Det er så dejligt at kunne byde gæster på, eller overraske familien med. Her er en simpel opskrift på æblegrød med makroner og flødeskum, eller hvad man nu ønsker 🙂

Æblegrøden kan let fryses ned og gemmes, så hvis du har mange nedfaldsæbler, der trænger til at blive brugt, er det en god måde at få dem anvendt på og samtidig at kunne gemme dem til senere på året.

Du kan søde grøden, så meget du vil og efter smag. Skal den bruges til æblekage og dessert, kan den gøres sødere. Den er også lækker til morgenmad uden helt så meget sukker, og her kan man bruge eksempelvis skyr og granola i stedet for flødeskum og makroner.

Du skal bruge (4 pers.):

  • 6-10 æbler
  • Omkring 1 dl. vand
  • 1 spsk. kanel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • makroner
  • fløde

Sådan gør du:

Skræl æblerne og tag kernehuset ud. Skær dem i mindre tern og put i en gryde. Hæld vand i bunden af gryden og lad det simre.

Tilføj kanel, sukker og vaniljesukker. Smag det til og tilføj efter smag.

Lad det simre i 10-15 minutter og rør rundt ind imellem. Tilføj evt. ekstra vand, hvis det koger væk, inden æblerne er bløde. Mos æblerne med en grydeske, når de er kogt bløde.

Knus makronerne i bunden af en stor skål eller fire mindre skåle til anretning. Hæld grøden over makronerne. Pisk fløden til flødeskum og afslut med en skefuld af dette på toppen eller som en fint lag over kagen.

Tip!

Hvis vi har en god likør eller rom på lager, hælder vi somme tider lidt af dette i bunden, så makronerne suger det til sig. Det giver en ekstra lækker smag og sødme til æblekagen.

Prøv også: Opskrift på hjemmelavet bounty

Opskrift på hjemmelavet æblegrød

Se også

Skriv en kommentar