Happy Halloween! Inspiration til weekendens uhygge

af Marieduhn

I denne weekend og frem til på onsdag fejrer vi Halloween. Jeg er vild med Halloween, for det er sådan en god undskyld for at hygge lidt ekstra – både om maden og om de kreative sysler. Her kommer det til at foregå med græskarsuppe og ristede græskarkerner, efterårs- og Halloweendekorationer og selvfølgelig en skøn uhyggelig lygtemand.

Halloween er en højtid, der er så amerikansk, som noget kan være, men jeg holder selv meget af den. Vi har nu rejst et par gange i USA på denne årstid, og det er sjovt at se, hvor enormt meget, de gør ud af at dekorere deres huse, butikker og caféer. Det er ikke unormalt at stille mandshøje dukker rundt om indenfor og udenfor husene, og ommodellere haven til en kirkegård med gravstene, gravrøvere, en mumie eller to og et væld af afhuggede lemmer. Der er godt med humor, og det kan jeg virkelig godt lide.

Selvom jeg ikke selv gør heeelt så meget ud af det, så markerer vi det altid med nogle helt bestemte traditioner. Vi køber altid et stort græskar, og i weekenden op til Halloween skærer vi det ud og laver suppe af indholdet, steger kernerne til aftensnaks og laver en fin og uhyggelig lygtemand. Ud over det, plejer vi også altid at tage en tur i Tivoli og se deres flotte efterårsudstilling, som er min helt klare favoritudstilling med alle de farverige græskaropstillinger, rygende heksegryder og orange lygtemænd fra trætoppene.

I år vil jeg supplere de vanlige traditioner med at lave nogle fine kreative efterårslys og noget Halloweenslik til på onsdag. Men indtil videre er her en liste med inspiration til weekendens uhygge – eller hygge:

  • Krydret græskarsuppe med kalkunbacon og sprøde græskarkernesnaks. Jeg har afprøvet en del forskellige opskrifter, og denne er min favorit. Den er både cremet og stærk – skøn til en kold efterårsdag.
  • Uhyggelig eller sød græskarlygte – se min diy guide her. Stil den udenfor døren med et lys indeni, eller hvis du bor i lejlighed, så brug den med et kunstigt lys til trappeopgangen – så behøver du ikke være nervøs for flammer eller sure naboer 😉
  • En tur i Tivoli og se deres eventyrlige udstilling. Spis eventuelt i Tivoli Foodhall først – der er alt, hvad hjertet begærer.
  • Snacks eller slik af forskellig art. Her er en opskrift på hjemmelavet vingummi – lav den i forme med uhyggelige ansigter i stedet (de har nogle sjove i Søstrene Grenes). Eller brug grønkål til at lave de lækreste grønkålschips – find opskrift her. Og glem ikke, hvor lækre ristede græskarker er – se hvordan jeg gør her.
  • Bagt hokkaido eller andre typer af spisegræskar. De smager helt fantastisk med en smule olie og krydderi – opskrift her.
  • Jeg har et væld af idéer til kreative sysler og har lavet nogle opslagstavler på Instagram – se dem her. Der er både efterår og Halloween på programmet 🙂

♥♥♥God fornøjelse og glædelig Halloween♥♥♥

        

Se også

Skriv en kommentar