Inspiration til september – det glæder jeg mig til

af Marieduhn

Inspiration til september

Inspiration til september

Der er noget magisk over september måned med naturen, der skifter farver, høsten, der skal i hus og alle de kreative sysler, vi skal i gang med. Jeg elsker den første efterårsmåned, som jeg allerede har taget godt hul på – her med inspiration til september.

Vi tog forskud på efteråret og rejste forrige uge til familiens hytte i Norge. Sommeren er kortereder og naturen var begyndt at klæde sig i sin efterårsdragt. Derfor er jeg allerede godt i gang med kranse, syltesager, ild i pejsen og alle de andre skønne ting, som bare er så fantastiske ved efteråret.

Jeg kan godt lide at stoppe op, hver gang jeg træder ind i en ny måned, se tilbage på den forgangne og se frem til, hvad jeg har i vente. Det er dejligt med et lille statustjek, og den pause det giver. Der er noget tilfredsstillende ved at stoppe op og glædes over alle de ting, vi når og opnår, og jeg tror, det er sundt i en verden, hvor alting går så stærkt.

Sommeren har som altid været fuld af begivenheder og er fløjet afsted! Blandt andet havde min mand og jeg de dejligste uger i Frankrig, vi var til min svigerindes bryllups i Frederikshavn og en inspirerende Formland Interiør og Designmesse i Herning. Desuden har jeg fået en stor nyhed fra den nærmeste side af familien, som jeg dog liiige vil vente lidt med at fortælle om her.

Det er altid lidt svært at vælge, hvad jeg mest glæder mig til, men her kommer nogle bud, plus inspiration til din september måned.

I september glæder jeg mig til / inspiration til september:

  • At lave mere syltetøj. Som sagt er vi allerede begyndt med syltesager, og indtil videre har den stået på rønnebær og tyttebær. Sidste år lavede jeg en lækker æble/havtorn syltetøj, som bestemt kan anbefales (se opskrift her).
  • At arbejde videre med nogle spændende photoshoots, som jeg lavede i Norge. Jeg følte mig super inspireret på vores lille smuttur til broderlandet til at lave nogle spændende shoots. Jeg har fået nyt objektiv til mit kamera, og det skulle rigtig leges med 😀 Ligger løbende lidt inspiration på min Instagramprofil her.
  • At tænde lys og gøre det hyggeligt indendøre. Vi kan ligeså godt se i øjnene, at det kun bliver mørkere og mørkere herfra – og så nyde det skønne ved mørket. Se her nogle hjemmelavede stager af naturmaterialer, jeg lavede sidste år, eller disse med efterårsfarver og -blade af genbrugsglas.
  • At planlægge efterårsferie. Selvom det føles, som om det lige har været sommerferie, er der ikke mange uger til efterårsferie (ih, hvor skønt!). I år tager jeg op i hytten i Norge sammen med en god veninde. Norge er så utrolig smukt i efteråret med alle de røde og gyldne farver, og da min veninde bor i Mariager og vi kun sjældent ses, bliver der nok at snakke om i de mørke aftener foran brændeovnen…
  • At komme godt ind i gode arbejdsrutiner igen. Sommeren er dejlig, men bliver også let en smule rodet for mig i mit selvstændige arbejde. Med en del rejseaktivitet ryger rutinerne let, og de skal lige opbygges igen. Jeg sidder 2-3 dage om ugen i et kontorfællesskab, og de resterende arbejder jeg med fotografering, det kreative arbejde og samarbejder med andre. Det passer mig rigtig godt at have en struktureret hverdag, så jeg får mest muligt arbejde fra hånden, og det er denne inddeling god som ramme for.
  • Andre lækre efterårssysler som hjemmelavet æblegrød, chilisyltning og vores årlige æbleplukkedag.
  • At lave flere lækre produkter til mig selv og familien. Er blevet rigtig glad for selv at lave de produkter, jeg bruger til krop og hår. Det er sjovt at udvikle opskrifter, der er særligt gode til mine behov, og samtidig vide, at alt er rene naturlige råvarer. Som denne læbepomade eller denne creme, som jeg er særlig glad for i efteråret. Tror jeg skal igang med at lave make-up fjerne og læbestift…

Hvilke planer har du for den kommende måned? Del gerne i kommentarfeltet herunder – det er så hyggeligt <3

Inspiration til september       Inspiration til september

Se også

Skriv en kommentar