Julekugler af mos – sådan laves de

af Marieduhn

Julekugler af mos diy

Julekugler. Er der noget mere traditionelt og nostalgisk end de fine runde kugler, vi hænger på træet eller pynter vinduerne med? I mit hjem har vi altid pyntet med de røde og guld af slagsen, og det er da også dem, der kommer på træet juleaften.

Da jeg fik som opgave at stå for juleudsmykningen på den lokale kaffebar, tænkte jeg straks at tage udgangspunkt i de traditionelle julekugler, men at opdatere dem en smule. Jeg elsker at bruge naturmaterialer i min egen julepynt, så en kombination af julekugler og natur lå lige for. Du kan se min udstilling på caféen her.

Selvom vi nu tæller den 18. december, er det ikke for sent med et hyggeligt diy projekt, og hvorfor ikke pynte julebordet med de smukke kugler? Eller hvad med mandelgaven? Det kræver en god tur i skoven, nogle få redskaber og en god arbejdsaften.

Alt du skal bruge:

  • Styroporkugler i ønskede størrelse (vær opmærksom på, at resultatet bliver ca. 2-3 cm større end den oprindelige kugle)
  • Mos
  • Saks
  • Limpisol og lim

Sådan gør du (4 trin):

  1. Tag en tot af mosset i samme størrelse som vist på billedet. Klem den godt sammen, så den føles fast.
  2. Klip bunden af mostotten, så den blive mellem 2-3 cm høj.
  3. Giv kuglen et jævnt lag lim, hvor totten skal sidde. Sørg for, at der er lim på hele fladen.
  4. Placer totten ovenpå limen. Klem den tæt ind imod det mos, der i forvejen er limet på, og pres det samtidig ned i limen uden at bøje “stråene”. Fortsæt til kuglen er dækket helt.
IMG_7170
IMG_7175
IMG_7171
IMG_7179

Man bruger ganske meget mos til kuglerne, da man presser det mere sammen, end det vokser i naturen. Tag derfor rigeligt med ind til projektet. Hav desuden godt med lim på lager til kuglerne.

Jeg har lavet moskuglerne i to forskellige størrelser og lagt dem på et metalfad, som får de grønne farver til at stå flot frem. De passer godt ind i den rå indretning i caféen. Jeg har lavet dem med mange forskellige materialer fra naturen – se flere muligheder her. Man kan desuden få fat i styroporkugler, der har form som juletræer – de er også rigtig søde, når de bliver klædt på til jul.

Har du lyst til flere større eller mindre kreative projekter her i juledagene, så har jeg samlet nogle gode bud på min pinterest her. God fornøjelse <3

Julekugler af mos diy Julekugler af mos diyJulekugler af mos diy Julekugler af mos diy

Se også

Skriv en kommentar