Hjemmelavet læbepomade – opskrift med sheasmør, arganolie og mynte

af Marieduhn

Hjemmelavet læbepomade DIY - naturlig opskrift

Hjemmelavet læbepomade er et godt sted at starte, hvis du vil igang med at udskifte nogle af dine produkter i hjemmet med naturlige alternativer. Jeg læste forleden en rapport, der estimerede, at hvis man bruger læbepomade hver dag (hvilket jeg selv gør), så spiser man i gennemsnit to læbepomader om året! Det er jo klart, at man indtager det, når det kommer så tæt på munden, men alligevel en skræmmende tanke, hvis man kun forstår det halve af ingredienslisten.

At finde frem til naturlige alternativer til de produkter, jeg bruger mest i min hverdag, er efterhånden kommet til at betyde meget for mig. For jeg kan mærke, det gør en forskel for mit helbred. Ikke blot er min allergi blevet væsentlig mindre generende, jeg har ikke længere de sammen problemer med eksem, og jeg kan i langt højere grad gennemskue, hvilke stoffer, det er, jeg reagerer på.

Den mentale ændring, det samtidig har givet mig at være bevidst omkring betydningen af de ting, vi tilfører kroppen, har dog været det mest banebrydende, og det er blevet helt klart for mig, at det er i helheden, vi finder svaret på en sund livsstil. Med det mener jeg, at en sund hud, hår og helbred ikke kommer uden en sund kost og øvrige gode livsstilsvaner.

Før du begynder

Jeg har igennem noget tid arbejdet med at finde frem til den helt rigtige opskrift på min egen hjemmelavet læbepomade. Jeg har før arbejdet med en vegansk læbepomade, som ikke indeholder bivoks (her). Denne er ikke vegansk, men fuld af gode, naturlige ingredienser, som læberne bliver glade for og din krop en lille smule sundere af.

Jeg har nøje sammensat ingredienserne i denne læbepomade, så den til fulde lever op til mine egne krav til en god læbepomade. Der er dermed en god grund til hver enkelt ingrediens / råvare. Det gennemgår jeg nederst på siden her. Alle ingredienser er 100% naturlige og rene. Tjek kvaliteten på dine olier, inden du køber dem, da de billigere nogle gange er blandet op med andre olier. Jo renere kvalitet, jo bedre resultat.

Det er meget individuelt, om man foretrækker læbepomade i små bøtter eller i tuber, som man kan skrue op og ned. Jeg selv kan godt lide det “handy” i tuberne. Jeg har købt mine ved Hedenhus her (reklamelink). Størrelserne varierer en del alt efter, hvilke typer, man vælger. Derfor er opskriften herunder til et sted mellem 3-5 bøtter/tuber. Skold dem altid inden brug, så det de er helt rene.

Du kan også prøve denne opskrift på vegansk læbepomade, hvis du vil undgå bivoksen.

Prøv også: Sund hud – tre simple trin til naturlig velvære

Hjemmelavet læbepomade DIY - naturlig opskrift

Opskrift på hjemmelavet læbepomade

Ingredienser

(reklamelinks indgår)

Instruktion

  1. Lav et vandbad, hvor du smelter bivoks og sheasmør sammen. Skær det gerne i mindre stykker, for lettere at få det til at smelte. Rør undervejs.
  2. Når massen er jævn kan arganolien tilsættes.
  3. Tag massen af varmen og tilsæt E-vitamin og de essentielle olier. Pebermynte er en af mine favoritter til netop læbepomade, da den virker kølende. Lavendel er også en god mulighed.
  4. Hæld massen på tuber til læbepomade eller i små bøtter. Brug evt. en tragt til dette.

 

Hvorfor disse ingredienser?

For mig skal en god hjemmelavet læbepomade virke kølende og beroligende på læberne, da jeg godt kan få sådan en sviende fonemmelse. Med mynten og måske en lille smule lavendel, kan man få den effekt. Pebermynteolie er generelt en fantastisk ingrediens til hjemmelavede produkter, da den køler huden og samtidig har en række gavnlige effekter.

Arganolien er den olie, jeg kender til (og har efterhånden igennem mit arbejde prøvet ganske mange olier), der fugtgør og plejer huden bedst. Det er en fed olie, der sammen med sheasmøren ligger en fugtgivende hinde, der bliver, hvor den skal. Sheasmør indeholder desuden en smule solbeskyttelse.

Bivoksen er med til at stabilisere læbepomaden, så den ikke flyder ud, hvis du fx har den med i tasken på en varm dag. Candelillevoks kan bruges som et vegansk alternativ til bivoks. Mængden skal være ca. det halve af forholdet angivet for bivoksen her.

Har du afprøvet opskriften? Smid gerne en kommentar om dine tanker 🙂

Prøv også: DIY hjemmelavet tørshampoo spray – enkelt opskrift til sundt hår

Se også

Skriv en kommentar